This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

GRATIS FRISSE VERKWIKKENDE EN HYDRATERENDE OOGGEL* met de code HYDRA tem 03/07/2022
Yves Rocher
0
Terug

Edulis

Ontdek een plant met wonderbaarlijk hydraterende eigenschappen: Edulis. Maak kennis met het ingrediënt dat centraal staat in het Hydra Végétal gamma, onze deodorants en onze foundations.

BOTANISCHE ACHTERGROND   

  GEBRUIKSNAAM  

  Carpobrotus edulis   

  OORSPRONG  

  Zuid-Afrika

sowimage

EEN HYDRATEREND WONDER VAN HET PLANTENRIJK  

Onze plantkundigen en fytoanalisten vonden het beste ingrediënt om de huid te hydrateren. Na doorgedreven onderzoek kwamen ze uit bij de Edulis. Een plant die beschikt over een krachtig hydraterend bestanddeel: cellulair water 

 Agronomisch en fytoanalytisch onderzoek gaf ons de beste oogstperiode en het beste extractieprocedé. Het zaaien gebeurt in maart en na 6 maanden groei in de serre worden de jonge scheuten van de plant boordevol cellulair water vlak voor de bloei geoogst 

De pas geplukte plant wordt vervolgens geëxtraheerd met een gepatenteerde methode zonder oplosmiddelen zodat de  efficiëntie van het actieve bestanddeel behouden blijft en het milieu geen schade ondervindt. Met deze natuurlijke methode in 5 stappen (malen, persen, decanteren, klaren en stabiliseren) krijg je een cellulair water dat rijk is aan actieve substanties. 

sowimage

DE OORSPRONG VAN ONZE PLANT  

De plant is zelf afkomstig uit Zuid-Afrika en groeit momenteel in talrijke kuststreken wereldwijd. De laboratoria voor plantkunde van Yves Rocher kozen al in 2012 om de Edulis te telen op de velden van het merk in La Gacilly (Bretagne - Frankrijk).   

De plant wordt in de volle grond in de serre gekweekt zodat de teelt en uitzaaiing in gestandaardiseerde omstandigheden verlopen. Ons model van biologische en ecologische landbouw kreeg voor de Edulis-productieketen een UEBT-certificaat. Dat kregen we al eerder voor al onze andere productieketens in La Gacilly.  

Als speler in het behoud van de Bretonse biodiversiteit en ecosystemen werken we nauw samen met het Conservatoire Botanique National van Brest. Sinds 2017 nemen we deel aan een inventaris van de Edulis in Bretagne die de verspreiding en ecologie in kaart moet brengen. Hierdoor wordt bijvoorbeeld ook zijn verspreiding nauwgezet gecontroleerd die ten koste van de lokale flora zou kunnen gaan.   

In de botanische tuinen van Yves Rocher in La Gacilly bevinden zich een twintigtal bedreigde of met uitsterven bedreigde plantensoorten, zowel afkomstig uit Bretagne als vanuit andere delen in de wereld. 

sowimage

ONS EXTRACT  

 Yves Rocher gebruikt Edulis-extract om de huid door en door te hydrateren 

 Ons Hydra Végétal gamma met cellulair water van Edulis activeert het vochtgehalte en is ideaal om de huid stevig en fris te houden.   

 Onze belofte: een 48 uur lang* intens gehydrateerde huid.      

*Geobjectiveerd klinisch onderzoek bij 22 personen. Resultaat 48 uur na 2 weken tweemaal daags gebruik. 

sowimage

Delen