GRATIS LEVERING  vanaf 25€* + een  GESCHENK  bij elke bestelling*
Terug

Hoe breng je make-up aan op een vette huid?

Make-up blijft niet zitten, foundation glijdt van je huid ... Wees niet bang, want met de juiste producten pak je overtollige talg en puistjes aan en blijft je huid de hele dag door perfect mat.

Heeft een vette huid speciale make-up nodig?

Elke huid is anders. Bij een vette huid heb je vooral last van overmatige talgproductie, een glimmende huid en foundation die van je gezicht lijkt te glijden. Toch hoeft dat geen probleem te zijn. Met behulp van specifieke make-upproducten blijft je huid immers de hele dag door fris en mat.

Je hebt misschien de neiging om kleine onzuiverheden te verbergen onder verschillende lagen make-up, maar die verstikken je huid alleen maar en hebben soms rampzalige gevolgen. Gebruik je een té rijke foundation of blush? Dan vecht je huid terug met ... juist, nog meer puistjes.

Daarom moet je eerst en vooral een gepaste reinigings- en verzorgingsroutine ontwikkelen. Onze Sébo Végétal-producten zijn specifiek voor de vette huid ontwikkeld. Bereid je huid voor aan de hand van onze tips. 

sowimage

Foundation voor de vette huid

Tip: vermijd olieachtige of romige formules.
Verberg je onzuiverheden niet onder dikke lagen make-up, maar camoufleer ze met onze Color correctors:

Nu je teint er al veel gelijkmatiger uitziet, kun je je meer concentreren op het verleidelijker maken van je look dan het camoufleren. Zo geef je je huid die prachtige glow waar je altijd al van droomde ...

Je hebt dus geen dikke foundation nodig om je onzuiverheden te bedekken! Kies liever voor een vloeibare, lichte, niet-vette, niet-comedogene en matterende versie, zoals onze Super Mat 12H foundation Zero Shine, met Baikalpoeder, die je talgproductie de hele dag door onder controle houdt.

Talg laat zich niet zomaar kisten, en lijkt in de loop van de dag hardnekkiger terug te komen. Met de Super Mat foundation blijft je huid echter twaalf uur lang mooi mat. Klik hier voor meer informatie over je nieuwe favoriet.

Als afsluiter voor je make-up gebruik je een matterend poeder, de Pure Light losse poeder

sowimage

Blush voor de vette huid

Je make-up zit perfect, je teint is gematteerd, en toch heb je het gevoel dat er nog iets ontbreekt ... Dan is de minerale blush precies wat je zoekt! Een crèmeblush is immers vaak te vol voor je huid en blijft dus niet goed zitten. 

Dat zijn toch wel veel producten, zeg je? Wel, we weten dat je je huid niet wil verstikken, maar denk eraan: het gaat niet zozeer om de hoeveelheid, maar wel om de kwaliteit van de producten die je gebruikt. Als je de juiste producten voor jouw huidtype gebruikt, komt het allemaal goed!

 

sowimage

Voor de ogen

Bij een vette huid kan oogschaduw aanbrengen een echte lijdensweg zijn. Toch ligt de perfecte smokey eye ook voor jou binnen handbereik! Om je oogschaduw ondanks je overmatige talgproductie mooi te houden, breng je eerst en vooral een oogschaduwprimer aan. Die matteert je oogleden en zorgt voor een gladde, niet-vette ondergrond voor je oogschaduw, zodat je de hele dag door met je make-up kunt pronken. Daarnaast kies je voor langhoudende formules die de hele dag blijven zitten, zoals onze Lifeproof eye shadow

Vergeet niet je gezicht te reinigen, dit is een absolute must! Stem ook hier je routine af op je huidtype.

sowimage

Hoe zorg jij er met een gecombineerde of vette huid voor dat je make-up lang blijft zitten?

Delen

Jouw voorkeuren met betrekking tot je privacy en het gebruik van cookies
Bij Yves Rocher gebruiken we eerste en derde partij cookies om jouw ervaring te verbeteren en je gepersonaliseerde advertenties aan te bieden.
Meer weten? Kijk hier voor meer informtie