GRATIS LEVERING vanaf 30€* + een CADEAU bij elke bestelling*
Yves Rocher
Terug

Landbouw met positieve ecologische voetafdruk!

Het merk Yves Rocher is stevig verankerd in zijn Bretonse geboortegrond. Engagement staat hoog in het vaandel en schoonheid en cosmetica staan volledig in het teken van het respect.

sowimage

Van ecolandbouw tot schoonheid voor iedereen.

Het merk Yves Rocher is stevig verankerd in zijn Bretonse geboortegrond. Engagement staat hoog in het vaandel en schoonheid en cosmetica staan volledig in het teken van het respect voor mannen, vrouwen en natuur.

Wij zijn plantkundige, kweker, ontwikkelaar, producent en verkoper van verzorgingen die al meer dan 60 jaar met liefde voor jou gemaakt worden in Bretagne. 

Yves Rocher is naast maker van Plantaardige Cosmetica® ook botanicus, kweker en producent. Het merk laat zich volop inspireren door de plantenwereld en is het enige dat de planten die in de samenstelling van zijn producten gebruikt worden, zelf kweekt. Midden in het dorp La Gacilly, de Bretonse bakermat van het bedrijf, beschikt het over 60 hectaren grond voor de volledig biologische teelt van de 9 emblematische planten van het merk - korenbloem, calendula, arnica, kamille, kapucijntje, Roomse kamille, pepermunt, ijskruid en edulis. Het agro-ecologische model waarin dit gebeurt, respecteert het ecosysteem van de omgeving.

La Gacilly, de grond waar het merk Yves Rocher zijn kracht put

De oprichter van het merk, Yves Rocher, was een ecoloog met een visie die op de zolder van zijn geboortehuis de grondslag legde van zijn merk. Respect voor aarde, milieu, biodiversiteit en de mens stonden hierin centraal.

Als echte trendsetter verzette hij zich tegen de verkaveling van zijn streek en behield hij zo het plaatselijke coulisselandschap. Al vroeg herkende hij het rijke plantkundige potentieel van La Gacilly: “Het is belangrijk aan de natuur terug te geven wat ze ons schenkt,” bleef hij herhalen.

Zijn woorden weerklinken nog altijd. Ook zijn engagement blijkt vandaag nog uit de inzet van het bedrijf voor de bescherming van het milieu, de biodiversiteit en het leven. Daarom kozen wij voor agro-ecologie om onze emblematische planten te kweken op de geboortegrond van het merk in Gacilly, Bretagne.

sowimage

Agro-ecologie By Yves Rocher

De agro-ecologie is een beloftevol landbouwmodel dat verder gaat dan de biologische landbouw die we dagelijks gebruiken om een positieve ecologische voetafdruk te krijgen. Maar wat houdt het in? Bij Yves Rocher worden aarde en planten bewerkt met respect voor het milieu en het ritme van de seizoenen en zonder gebruik te maken van pesticiden. Maar we doen meer. Zo is de productie van onze emblematische planten bijvoorbeeld volledig geïntegreerd in het aanpalende ecosysteem zodat dit niet uit evenwicht wordt gebracht. Vochtige weiden, hagen, bestuivers, bodemvegetatie en gewasrotatie zijn maar enkele voorbeelden van de factoren die belangrijk zijn om tijdens het kweekproces de biodiversiteit in evenwicht te houden.

Dit toekomstgerichte model wordt continu verrijkt en gevoed door wetenschappelijk onderzoek, experimenten en nieuwe praktijken maar ook door uitwisselingen met de talrijke spelers van het Bretonse land.

Op die manier ijveren we concreet voor een landbouw met positieve ecologische voetafdruk en bestaat ons aanbod uit het beste voor de natuur en de schoonheid van iedereen.

sowimage

Delen