Terug

Hydrateren door goed te eten!

Een mooie, gehydrateerde huid creëer je niet met verzorgingsproducten alleen! De hydratatie van je huid kun je ook verbeteren door het aanpassen van je voeding.

1/
(Goede) vetten eten

Hiermee wordt gedoeld op de essentiële vetzuren, zoals omega-3 om de huidelasticiteit te bevorderen, en omega-6 ter verbetering van de hydratatie van de huid!

 

Olijfolie en vette vissoorten (zalm, sardines, makreel en haring) zijn goede bronnen van omega 3 en 6 vetzuren. Vul je bord met deze etenswaren en geniet! Je huid zal je dankbaar zijn...

sowimage
2/
Waterrijke groenten en fruit eten

Om je lichaam van binnenuit te hydrateren kun je je tegoed doen aan groenten en fruitsoorten die van nature rijk zijn aan water. En dat kan natuurlijk bij iedere maaltijd! Afhankelijk van het seizoen kun je qua groenten kiezen uit sla, courgette, selderij, komkommer en tomaat. Wat fruit betreft, staan vooral het citrusfruit, de watermeloen, de perzik en de aardbei bekend om hun hoge vochtgehalte. 

sowimage
3/
Producten eten die rijk zijn aan vitamine E

Vitamine E bevordert de hydratatie van de huid - vooral aan het oppervlak - en versterkt de hydrolipidenlaag van de huid.
Deze vitamine is tevens een natuurlijk antioxidant dat de celvernieuwing ondersteunt en huidveroudering helpt te bestrijden

Vitamine E is te vinden in tal van voedingsmiddelen. Zie hier een paar voorbeelden:

- Plantaardige oliën: olijf- of koolzaadolie
- Spinazie
- Oliehoudende producten: amandelen, pinda's, hazelnoten…
- Avocado

 

sowimage

Heb jij misschien nog goede voedingstips voor een mooie, goed gehydrateerde huid?

Delen