Terug

Onder dermatologisch toezicht getest

Waarom zegt je huid ja tegen ons?

Toxicologe Corinne Combe legt de belangrijke stappen van onze dagelijkse testprocedure uit die we toepassen voor een optimale huidtolerantie van onze producten!

sowimage

1/ De ingrediënten

Je product begint, voordat het cosmetica wordt die je op je huid aanbrengt, als een verzameling ingrediënten.

De veiligheid van alle ingrediënten afzonderlijk en de formule als geheel worden nauwkeurig getest. Deze test is gebaseerd op de expertise van onze toxicologen en apothekers in combinatie met in vitro tests.

Nadat alle ingrediënten afzonderlijk door onze onderzoekers zijn getest, gaan we over tot het testen van de formule.

In deze stap wordt het eindproduct getest.

 

2/ Tests op de eindproducten

Veiligheidstests onder dermatologisch toezicht

Voordat het product op de markt wordt gebracht, voeren onze toxicologen veiligheidstests uit om na te gaan of een product geen huidirriterend of sensibiliserend potentieel heeft. De tests worden uitgevoerd onder controle van een dermatoloog waarbij het product in grote hoeveelheden wordt aangebracht.

Als je denkt allergisch te zijn voor een ingrediënt, adviseren we je om het ingrediëntenoverzicht (INCI) te bekijken dat op de verpakking van het product staat. Zo kun je controleren of de formule een ingrediënt bevat waar je niet tegen kunt.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers, ondersteund door onze onderzoekers, helpen je graag.

sowimage
Huidtolerantietests onder dermatologisch toezicht

Om meteen of na enkele keren optredende huidreacties op het product te voorkomen, voeren we huidtolerantietests uit. Dit gebeurt onder toezicht van een dermatoloog of een oogspecialist, afhankelijk van het gebruik van het product.

Dit moet gebeuren tijdens de ontwikkeling van het product, rekening houdend met de formule, het gebruik en de doelgroep (bijvoorbeeld vrouwen met een gevoelige huid).

 

 

Deze tests worden meestal uitgevoerd bij 25 vrijwilligers, omdat uit wetenschappelijke gegevens blijkt dat dit aantal voldoende is om een slechte huidtolerantie te ontdekken. De tests worden gedurende minimaal drie weken uitgevoerd, volgens de normale gebruiksinstructies en onder voortdurend toezicht van een dermatoloog. Natuurlijk wordt het panel van vrijwilligers nauwgezet gekozen afhankelijk van het doel van het product. Een crème voor de gevoelige huid wordt getest op een door dermatologen geselecteerd panel van vrouwen met een gevoelige huid.

Aan de hand van deze tests kunnen onze onderzoekers bevestigen dat de huidtolerantie goed is en het product goedkeuren.

Mochten uit deze tests huidtolerantieproblemen naar voren komen, dan moet de formule worden gewijzigd en moet een nieuwe huidtolerantietest worden uitgevoerd. Door de evaluatiestappen die aan de tests voorafgaan, komt dit echter zelden voor. 

Een product wordt nooit op de markt gebracht zonder dat de vereiste aanpassingen zijn doorgevoerd.

 

3/ Wist je dat? Dit nog niet alles is…

Nadat het cosmeticaproduct op de markt is gebracht, wordt het nog steeds aan controles onderworpen. Dat noemen we cosmetische waakzaamheid. Alle waarnemingen in verband met het gebruik van het product komen via onze wereldwijde klantenservice bij onze onderzoekers terecht. 

Gedurende de hele levenscyclus controleren, evalueren en volgen we het product bij het gebruik door onze klanten.

Delen