Terug

Tips om cadeautjes mooi in te pakken

Vaak heb je niet de middelen en de inspiratie om je cadeaus mooi in te pakken! We geven je een paar ideeën om je cadeaus eenvoudig, maar origineel te verpakken.

Mooi zo, je hebt al je cadeaus in huis gehaald. Je hoeft ze alleen nog maar in te pakken. Maar wil je wel eens iets anders dan het traditionele glanzende rood met goud? We geven je een paar gemakkelijke tips!

Hergebruikte verpakking, het milieu zal je dankbaar zijn!

Voor dat nichtje dat heel de wereld wil zien of voor je zus die dol is op muziek. Maak een persoonlijke verpakking, die mooi aansluit bij hun interesses. Oude papieren wegenkaarten of bladmuziek zijn perfect om hun cadeaus mee in te pakken. Zo geef je je cadeaus niet alleen een leuke twist maar ben je ook goed bezig voor het milieu. Als je geen herbruikbare materialen bij de hand hebt, kun je altijd kiezen voor kraftpapier (stevig bruin papier). Vaak wordt het gemaakt van gerecycled papier en is het zelf ook recyclebaar. Een mooi milieuvriendelijk alternatief voor het klassieke cadeaupapier dus. Koop bij voorkeur de ongebleekte variant, daarvoor zijn namelijk geen schadelijke oplosmiddelen gebruikt.

sowimage

Verpakken op z'n Japans

Furoshiki is een traditionele Japanse manier van inpakken en wordt gedaan met een doek. Deze inpaktechniek is geweldig én heel origineel: geweldig omdat iedereen het kan en origineel omdat je de doek op uiteenlopende manieren kunt knopen. En als je het cadeau inpakt in bijvoorbeeld een zijden doek, dan heeft het meteen een chique en kostbare uitstraling. Twee cadeaus in één dus, de ontvanger zal het super vinden!

sowimage

Het enige wat je nodig hebt is een vierkante doek. Het gaat als volgt:

1/ Spreid de doek plat uit en plaats het cadeau in het midden.

2/ Neem een punt van de doek en vouw die over het cadeau heen. Doe daarna hetzelfde met de schuin tegenovergelegen punt. Zorg ervoor dat de stof strak blijft zodat er geen kreukels in komen. Op die manier ziet je cadeau er straks netjes en mooi uit.

3/ Neem de twee overgebleven punten en knoop ze aan elkaar met een mooie knoop. Laat de punten uit de knoop hangen.

Zo heb je in een handomdraai een mooi ingepakt cadeau, chique en milieuvriendelijk!

Moet je nog op zoek naar cadeaus? Lees dan ons artikel met cadeau-ideeën voor Kerstmis!

Toon ons je mooiste ingepakte kerstcadeautjes, post je foto's hieronder!

Delen