Terug

Wat zit er verstopt in mijn product?

Wie heeft zich nog nooit eens afgevraagd wat die rare namen op etiketten van voedsel of cosmetica betekenen? Niemand (of tenminste, heel weinig mensen...!)

Dit is wat achter de geheime formule van jouw favoriete producten schuilt.

1/ Het hoofdingrediënt: de plantaardige werkstof, dat is DE ster van de formule

Feitelijk is bij Yves Rocher de plantaardige werkstof het belangrijkste ingrediënt van de formule. Het hoofdingrediënt (zo'n beetje als chocolade in chocoladetaart) is een extract van de uitzonderlijke plant die we speciaal voor de behoeften van jouw huid hebben geselecteerd.

Maar je begrijpt vast wel dat één ingrediënt niet voldoende is. Dus, om de hoofdwerkstof goed tot zijn recht te laten komen en het volledige potentieel ervan te benutten, moeten andere ingrediënten worden toegevoegd (een soort smaakversterkers dus).

sowimage

2/ Smaakversterkers: ingrediënten van natuurlijke oorsprong

Naast de plantaardige werkstof worden voornamelijk natuurlijke ingrediënten toegevoegd. We putten dus uit de natuurlijke rijkdommen om de doeltreffendheid van de werkstof te versterken en het product voor jou zo aangenaam mogelijk te maken wanneer je het gebruikt: textuur, geur, kleur…

Maar om er zeker van te zijn dat het product helemaal veilig is en de zintuigelijke ervaring maximaal, hebben we ervoor gekozen om een paar synthetische ingrediënten te gebruiken. Ofwel: we laten het beste van de natuur het beste van de wetenschap ontmoeten!

sowimage

3/ Een paar synthetische ingrediënten voor veiligheid en comfort

Het grote voordeel van synthetische ingrediënten is dat ze stabiel zijn. Ze zijn namelijk heel stabiel in de tijd en staan voor een vast resultaat. Dus als er geen betrouwbaar natuurlijk alternatief voorhanden is en als ze noodzakelijk zijn, dan gebruiken wij ze. Maar altijd in een zo laag mogelijk concentratie, in de juiste dosering en zo weinig mogelijk 😉 

sowimage

4/ Wat je niet in de formule zult aantreffen

Bepaalde ingrediënten sluiten we echt uit: hetzij omdat wetenschappelijk is bewezen dat ze een negatieve uitwerking hebben op de huid of de natuur, hetzij uit voorzorg. We hebben daarom al afscheid genomen van 300 ingrediënten bovenop de 1.300 die op grond van Europese regelgeving voor cosmeticaproducten verboden zijn. En deze lijst kan elke dag langer worden, we houden het in de gaten! 

 

sowimage

Delen