Terug

Wensbomen

70 miljoen bomen zijn al geplant door de Fondation Yves Rocher- Institut de France, dankzij de steun van het Merk Yves Rocher en haar klanten, BEDANKT!

sowimage

Het begon allemaal met een beetje een gekke droom... Laten we je het mooie verhaal vertellen van de Plant for the Planet campagne.

Er was eens een man, Jacques Rocher, zoon van Yves Rocher. Tijdens één van zijn reizen ontmoette deze man op een dag Wangari Maathai, een vrouw die zijn leven en dat van miljoenen anderen op zijn kop zou gaan zetten.

Het was in de jaren '90 in Kenya, waar zij al 20 jaar streed tegen de verslechtering van het milieu en tegen conflicten en armoede.
Hoe? Door bomen te planten, met hulp van de Kenianen die haar steunden.

Deze buitengewone vrouw ontving in 2004 de Nobelprijs voor de vrede, ze had toen meer dan 30 miljoen geplante bomen op de teller. En niet alleen zaaide ze voor het planten van bomen, ze zaaide ook in de harten van mensen en vooral in dat van Jacques. Na het planten van een boom, startte Jacques de Plant for the Planet campagne van de Fondation Yves Rocher.

sowimage

Nu, 10 jaar later, zijn er al 70 miljoen bomen geplant! En dat is ook dankzij jou, omdat jij dagelijks kiest voor partnerproducten van de campagne, omdat je een klantenkaart neemt of kiest voor een herbruikbare shopping bag... Dus BEDANKT, want dit sprookje is nog altijd niet afgelopen, maar het Happy End is in zicht!

Het Merk Yves Rocher, al 25 jaar sponsor van de Fondation Yves Rocher, is er erg trots op dat het met haar klanten en medewerkers wereldwijd programma's voor het planten van bomen ondersteunt.

Bedankt!

 

 

sowimage Fondation Yves Rocher

En jij, welke dromen wil jij ooit waarmaken? Heb jij ons een mooi verhaal te vertellen? Vertel het ons gerust in de comments hieronder! 😉

Delen