250 PRODUCTIEKETENS

De onderzoekers voor Plantaardige Cosmetica® gebruiken meer dan 250 natuurlijke bestanddelen die alle afkomstig zijn van planten. Onze teams zijn onverbiddelijk als het gaat om het garanderen van de traceerbaarheid, veiligheid en verantwoorde exploitatie van de productieketens. Overal ter wereld kunnen wij bouwen op hun expertise en die van onze lokale partners die erop toezien dat de waarden van Yves Rocher worden nageleefd.

VERANTWOORDE EXPLOITATIE

Gebaseerd op 3 verbintenissen:

- verantwoorde BEVOORRADING,

- BESCHERMING van planten om natuurlijke hulpbronnen in stand te houden,

- bijdragen aan een rechtvaardigere wereld door de lokale bevolking MEE TE LATEN PROFITEREN.

55 HECTARE BIOLOGISCHE TEELTGROND

In La Gacilly, waar onze eerste productieketen haar oorsprong heeft, beheren we 55 hectare grond waar we biologisch telen en de natuurlijke habitat (heggen, grasstroken) in stand houden. Dit heeft een positieve impact op tal van ecologische systemen:

* BESTRIJDING van plagen

* BESTUIVING

* RECYCLING van regenwater

* BESCHERMING tegen erosie

* BEHOUD van de bodemkwaliteit

PLANTENHANDVEST

De strenge richtlijnen die wij hebben vastgesteld, worden ook door onze partners nageleefd:

BESCHERMING van bedreigde plantensoorten

VOORKEUR voor het gebruik van kweekplanten of alleen van de delen van de plant die weer aangroeien

VERBOD op het gebruik van genetisch gemodificeerde plantaardige bestanddelen

ONTWIKKELING van bedreigde plantensoorten binnen de productieketens door de traceerbaarheid te waarborgen en biologische teelt te stimuleren.


Bij onze plantenbevoorrading houden wij ons strikt aan deze strenge richtlijnen. Bijvoorbeeld:

IJSKRUID

Geteeld in La Gacilly, Frankrijk. Deze wordt in juli, als deze 'Levensplant' op haar sterkst is, geoogst. Aan de anti-aging formules van Sérum Végétal hebben de onderzoekers voor Plantaardige Cosmetica® een cryo-extract van IJskruid toegevoegd. Dit extract wordt natuurlijk opgenomen door de huid, waardoor het langdurig werkzaam is. Om een betere opname van deze plantaardige werkstoffen door de huid te bevorderen hebben onze hebben de onderzoekers N.A.T. ontwikkeld: Natural Assimilation Technology.
Meer weten over IJskruid?

Dominique Rolland ©

ARNICA

Geteeld in La Gacilly, Frankrijk. De meest gebruikte soort is Arnica Montana. Deze staat bekend om haar kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen, maar wordt tegenwoordig met uitsterven bedreigd. Ter bescherming van de biodiversiteit hebben wij daarom eind jaren tachtig al besloten om voortaan een andere soort te telen die minder zeldzaam is, maar wel dezelfde heilzame werking heeft: Arnica Chamissonis. Dit is het steringrediënt van onze handverzorgingsproducten.
Meer weten over Arnica?

KARITÉBOTER

Afkomstig uit Mali en Burkina Faso: in het kader van duurzame, biologische en fair trade bevoorrading werken wij voor de karitéboter die in onze verzorgende producten van Expert Réparation verwerkt wordt, samen met lokale vrouwenorganisaties, omdat die de traditionele productieprocessen beheersen. We hebben afspraken gemaakt over gegarandeerde afnamehoeveelheden en betalen een eerlijke prijs. Zo zijn de vrouwen, voor wie werk vaak de enige manier is om zich te emanciperen, verzekerd van een vast inkomen.
Meer weten over karitéboter?

MANNA VAN DE ES

Geteeld op Sicilië. Manna van de es wordt op Sicilië geproduceerd volgens een eeuwenoude methode die uiteraard geen belasting vormt voor het milieu, doordat er niet besproeid of bemest wordt. De oogst gebeurt volledig handmatig. Op deze manier draagt Yves Rocher bij aan de bescherming van lokaal erfgoed en verkrijgen wij het voedende plantensap dat wordt toegevoegd aan de verzorgingsproducten van Nutritive Végétal.
Meer weten over Manna van de Es?

Grote COSMETICAMERKEN zetten zich in voor het behoud van de biodiversiteit

In 2008 was Yves Rocher medeoprichter van NRSC (Natural Resources Stewardship Circle): een organisatie bestaande uit cosmetica- en parfumproducenten die samen strijden voor duurzaam beheer van de biodiversiteit.

Meer weten over het werk van NRSC?

ZIE OOK