IJskruid

PLANTKUNDE

LATIJNSE BENAMING

Mesembryanthemum crystallinum

VOLKSBENAMING

IJskruid, IJsplantje, middagsbloem

FAMILIE
Aizoaceae

HERKOMST
Woestijngebieden van zuidelijk Afrika

DE GENIALITEIT VAN HET PLANTENRIJK - AANPASSINGSVERMOGEN

IJskruid, ook wel de Levensplant genoemd, is het actieve antirimpelingrediënt dat natuurlijk opgenomen wordt door de huid (in vitro getest).

DE OORSPRONG VAN ONZE PLANT

Dankzij zijn enorme aanpassingsvermogen kan IJskruid ook in ons klimaat overal groeien en kan Yves Rocher de plant kweken op haar eigen teeltgronden in La Gacilly, Frankrijk. Dat is immers de beste manier om de plant te bestuderen, haar groei te volgen en toezicht te houden op de biologische teelt.

Sinds 2008 zijn er landbouwkundige en fytologische studies uitgevoerd om de beste teeltmethoden (bevloeiing, zaaidichtheid, zandsoort) en de beste oogstperiode voor deze plant vast te stellen. Resultaat: het IJskruid wordt in het voorjaar ingezaaid en als de plant na een teeltperiode van 10 tot 13 weken het rijkst is aan nuttige bestanddelen, wordt ze rond juli geoogst. De oogst wordt in koelvrachtwagens getransporteerd, waarna de planten razendsnel behandeld worden middels een exclusief, natuurlijk extractieprocedé.

Yves Rocher past als enige enzymatische cryo-extractie toe om de opname door de huid te verbeteren.

DE GENIALITEIT VAN HET PLANTENRIJK - AANPASSINGSVERMOGEN

IJskruid komt van oorsprong voor in de woestijngebieden van zuidelijk Afrika en kan zich aanpassen aan de meest extreme omstandigheden. In de loop der eeuwen heeft ze zich kunnen verspreiden tot in Australië, de Amerikaanse kuststreken en rondom de Middellandse Zee. In tegenstelling tot andere planten die gemiddeld twee reeksen chromosomen hebben, heeft IJskruid er circa 128! (...) Hierdoor beschikt de plant over zo?n compleet genenpakket dat ze zich aan alle situaties kan aanpassen. Dankzij dit bijzondere kenmerk, polyploïdie genoemd, heeft IJskruid in de loop der tijd een extreem aanpassingsvermogen ontwikkeld, zowel op het gebied van stofwisseling als van fysiologie en morfologie. De plant is sterk, kan overleven en leeft! Daarom wordt ze ook wel de Levensplant genoemd.

ONS EXTRACT

Rimpels vormen de grootste uitdaging binnen de cosmetica. Ze ontstaan doordat allerlei fysiologische functies in de huid tegelijkertijd trager gaan werken.

Om de opname van werkstoffen door de huid en de werkzaamheid ervan in de huid te optimaliseren, hebben de onderzoekers van Yves Rocher een exclusief en natuurlijk procedé voor de extractie van IJskruid ontwikkeld en gepatenteerd: enzymatische cryo-extractie. De plant wordt bij een extreem lage temperatuur (-70°C) fijngemalen, zodat de integriteit van de actieve moleculen intact blijven. Als dit ’levensserum’ eenmaal klaar is, wat doet het dan met mijn rimpels? Het bestrijdt rimpels dankzij de werking van de proteïne mTOR.(...) Dit is een biologisch controlecentrum dat de echanismen en functies van de huidcellen zoals verdediging, regeneratie en verjonging reguleert. In-vitrotests hebben aangetoond dat bij gebruik van het door Yves Rocher ontwikkelde IJskruidextract, de activiteit van de proteïne mTOR significant gestimuleerd wordt. Dit is een unieke doorbraak in de cosmetica. De formules van de productlijn Sérum Végétal* bevatten exclusieve combinaties van IJskruidextract met oryza-extract, duindoornextract of acaciagom. Ze zijn geschikt voor alle huidtypen en komen tegemoet aan de behoeften van iedere vrouw: stralende teint, stevigheid, liftend effect**.

*in vitro getest

**in vivo getest

IJSKRUID IN ONZE PRODUCTEN

ZIE OOK