LA GACILLY, EEN DUURZAAM BEHEERSMODEL

Yves Rocher heeft altijd het beste met zijn geboortedorp voor gehad. De geschiedenis van het merk loopt parallel aan die van het dorp La Gacilly dat erin geslaagd is een balans te vinden tussen natuur en het goede leven, tussen cultuur en landbouw, tussen kunstambachten en industrie. En dat een belangrijke rol speelt in het behoud van de biodiversiteit.

SLEUTELROL IN HET BEHOUD VAN DE BIODIVERSITEIT

Botanische tuin

Dit openluchtmuseum van het plantenrijk is een heus centrum voor biodiversiteit en botansiche kennis. Het is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor de onderzoekers van Plantaardige Cosmetica®: er worden 1.100 plantensoorten gekweekt en bestudeerd, waaronder een unieke collectie alsemsoorten.

Biologische teeltgronden

Het merk Yves Rocher beschikt over 55 hectare door Ecocert gecertificeerde teeltgrond waar biologisch geteeld wordt. Korenbloem, Malve, Echte kamille (Matricaria recutita), Kamille, Arnica, Calendula, Oost-Indische kers, IJskruid: al deze waardevolle planten die in onze productformules verwerkt worden, worden hier geteeld en leveren voldoende grondstoffen om in de behoeften van het merk te voorzien.

Productielocaties

Onze fabrieken in Bretagne produceren jaarlijks meer dan 350 miljoen producten die over de hele wereld gedistribueerd worden. Ze zorgen bovendien voor meer dan 10.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen in de regio. Als kroon op de goede bedrijfsvoering zijn deze fabrieken beloond met een drievoudige certificering: kwaliteit, veiligheid en milieu. In het bedrijfsrestaurant worden lokaal geteelde, biologische groenten geserveerd.

Fotofestival

Dit is het grootste openluchtfestival van Europa en staat volledig in het teken van volkeren en natuur. Het festival wordt ieder jaar gehouden van juni tot september. Tot nu toe exposeerden er 200 internationale fotografen en trok het festival 2 miljoen bezoekers.

Meer weten over het fotofestival?

Kunstambachten

In het dorpscentrum van La Gacilly hebben zich ambachtslieden gevestigd die er hun vakmanschap aan het publiek tonen. Al 40 jaar laten dertig ambachtslieden het dorpshart kloppen op het ritme van hun inspiratie.

Bijenkasten

Bijen zijn net schildwachten en vormen een uitstekende indicator voor de biodiversiteit. Op haar landerijen in La Gacilly huisvest Yves Rocher er miljoenen! Yves Rocher zet zich actief in tegen de afname van bijenpopulaties door hun 'kost en inwoning' te verschaffen: op de 55 hectare biologische bloemenvelden zijn bijna 200 bijenkasten geplaatst. Dankzij een nauwkeurige plantentelling in de omgeving van de bijenkasten is een goed beeld geschetst van de soorten en hoeveelheden nectar die er door het jaar heen beschikbaar zijn.

La Maison Yves Rocher


La Maison Yves Rocher neemt je mee naar het universum van het Merk aan de hand van een ongelofelijke allesomvattende zintuigelijke ervaring. Een ode aan de natuur, de vrouw en het leven. Een interactief parcours van 45 minuten dat je niet snel zult vergeten! 

ECOHOTEL & SPA LA GRÉE DES LANDES

Het Ecohotel & Spa is een oase van rust in de heuvels van La Gacilly en is volledig ontworpen volgens de regels van ecodesign. Met de toekenning van de keurmerken EU Ecolabel en Green Globe heeft het hotel zowel op Europees als op mondiaal niveau een officiële, zwaar bevochten erkenning gekregen voor zijn inspanningen op het gebied van duurzame ontwikkeling.
Het biedt een geheel andere kijk op de wereld: efficiënt energieverbruik, veilige materialen, water dat op natuurlijke wijze gefilterd wordt door de rozentuin... Op deze locatie staan milieubewustzijn en respect voor de natuur hoog in het vaandel. Een unieke plek waar u één wordt met de natuur en intens geniet van schoonheidsbehandelingen waarbij planten centraal staan.
Laat u verleiden door het lekkers uit de smakelijke, gastronomische keuken en geniet van de biologische gerechten, bereid met producten uit de streek en uit de eigen moestuin. Ontspannen, sporten, wandelen, zwemmen en nieuwe energie opdoen op de plek waar de natuur dat ook doet.

Met al haar overvloedigheid staat La Grée des Landes symbool voor schoonheid zoals Yves Rocher die voor ogen heeft: complete schoonheid die voortkomt uit de natuur en die niets dan weldaad brengt.

Ik reserveer mijn verwenverblijf

ZIE OOK