HET GROTE ZOMERSPEL: SPEEL MEE EN ONTDEK SNEL JE PRIJS!
Terug

Haal eens een plant in huis

Zin om iets bij te leren? Heb je altijd al meer over planten willen weten? Onze plantenexpert Céline Bastin vertelt je alles.  

Waarom zijn planten groen? 

De stelen van planten en vooral de bladeren zijn groen omdat ze een bepaald pigment in een heel hoge concentratie bevatten: chlorofyl.

Dit pigment neemt licht op en vangt een deel van de lichtstraling, vooral de kleuren rood en geel, en reflecteert een ander deel, namelijk groen. En omdat ons oog erg gevoelig is voor deze kleur, neemt het deze intens waar.

Als ware zonnepanelen, vangen de bladeren het zonlicht op en zetten deze lichtenergie dankzij chlorofyl om in chemische energie. Dit noemen we fotosynthese

sowimage
sowimage

 

Waarom zou ik een plant in huis nemen? 

Planten staan niet alleen mooi in je interieur, ze zijn een echte goudmijn!

Doordat ze de CO2 die in de lucht zit in grote hoeveelheden opnemen, geven ze ons een grote dosis zuurstof! En om de lucht van je huis te zuiveren, is niets beter dan een luchtzuiverende plant als de Dracaena of de Crassula. Deze nemen chemische stoffen op die in schoonmaakmiddelen of sigarettenrook zitten.

Ze zijn ook een grote aanwinst voor onze gezondheid: doordat ze de lucht bevochtigen, verzorgen ze onze geïrriteerde keel en zorgen ze voor onze hydratatie. Doordat ze ook in staat zijn om elektromagnetische golven op te nemen, beschermen ze ons tegen de golven die elektrische huishoudelijke apparaten om ons heen uitstralen.

Kortom, planten zorgen voor minder stress, ze geven ons een boost en helpen ons vooruit! Ze zijn echt een mentale steun, want ze verminderen negatieve gevoelens van angst of woede en laten ons sneller van een ziekte herstellen. En dat is nog niet alles! Werken met een bladplant op je bureau verbetert je productiviteit.

sowimage
sowimage

 

 

En, ben je er al uit? Klaar om een bladplant te nemen? En voor hen die er al een hebben, post je foto met #ActBeautiful

 

Delen

Jouw voorkeuren met betrekking tot je privacy en het gebruik van cookies
Bij Yves Rocher gebruiken we eerste en derde partij cookies om jouw ervaring te verbeteren en je gepersonaliseerde advertenties aan te bieden.
Meer weten? Kijk hier voor meer informatie