ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0

Onze Expertise in plantkunde

ONZE BELANGRIJKE BEGINSELEN


De efficiëntste oplossingen bevinden zich vaak vlak onder onze neus, in de natuur. We maken gebruik van het volledige potentieel van de plant zodat we een natuurlijkere en duurzamere schoonheid kunnen aanbieden. Om ervoor te zorgen dat onze cosmetische producten niet enkel efficiënt maar ook lief zijn voor je huid, houden we 4 sterke principes aan:

Bio-inspiratie:

wij inspireren ons op het beste wat de natuur ons geeft om efficiënte en duurzame botanische oplossingen te ontwikkelen. Wij observeren en analyseren de structuur van de planten en de manier waarop ze in de natuur functioneren. We laten er ons door inspireren en passen hun weldadig effect toe op de huid.

Van plant tot eco-extract:

we geven de voorkeur aan 100% natuurlijke extractieprocedés die de natuurlijkheid van de plantaardige actieve bestanddelen optimaliseren en hun verspreiding in de huid bevorderen.

Hoog natuurlijk gehalte:

we engageren ons om steeds natuurlijkere samenstellingen te creëren met plantaardige actieve bestanddelen afkomstig van een positieve landbouw en met een beperkte ecologische voetafdruk.

EN 100% VAN ONZE PRODUCTEN ZIJN GETEST

om tolerantie, effectiviteit en zintuiglijkheid te garanderen.

Onze signatuurplanten


Al meer dan 60 jaar bestuderen we de natuur en gebruiken we het beste wat ze ons te bieden heeft om efficiënte en zinnenstrelende verzorgingen voor te stellen, gemaakt met actieve bestanddelen die voor 100% uit de plantenwereld afkomstig zijn. Onze signatuurplanten van La Gacilly (wilde kamille, calendula en korenbloem) hebben een AB- en UEBT-certificaat (Union for Ethical BioTrade) en worden gekweekt volgens de principes van de agro-ecologie. Op die manier promoten we een positieve landbouw die respect heeft voor de natuurlijke grondstoffen en het herstel van de biodiversiteit.

 

Oost-Indische Kers


De Oost-Indische kers wordt al jarenlang in Europa gekweekt omdat hij een uitstekende bodembedekker is die de verdamping van het grondwater beperkt - iets wat uiteraard erg welkom is in de zomer. In de huid stimuleert de Oost-Indische kers de zuurstoftoevoer naar de huidcellen waardoor ze beter gaan functioneren.

Korenbloem


De Korenbloem bloeit elk jaar in juli en augustus. Ze wordt mechanisch geoogst en vervolgens gedroogd en gedistilleerd. Het bloemenwater dat dankzij dit 100% natuurlijke procedé verkregen wordt, wordt gebruikt voor zijn kalmerende* en beschermende* eigenschappen.

* In-vitrotests op korenbloemextract.

Ijskruid


Ijskruid kan zich heel gemakkelijk aanpassen aan extreme omstandigheden. Het ijskruidextract dat de onderzoekers van Yves Rocher ontwikkelden is in staat een proteïne te stimuleren die de beschermings-, herstel- en weerstandsfuncties van de huidcellen reguleert.

Edulis


Edulis werd geselecteerd omdat de plant het vocht in zijn bladeren kan verzamelen en opslaan. Zijn krachtig hydraterende cellulaire water wordt met een exclusieve en gepatenteerde extractiemethode verkregen. Dit gebeurt zonder oplosmiddelen zodat de omgeving en de efficiëntie van dit actieve bestanddeel op peil worden gehouden.

Kamille


Wilde Kamille is een van de allereerste planten die het merk Yves Rocher kweekte. De plant wordt in mei geoogst en staat bekend voor zijn kalmerende* en versterkende effect op de gevoelige huid.

*In-vitrotests op kamille-extracten

Microalgen


Microalgen worden in het zuiden van Bretagne in fotobioreactoren gekweekt en vervolgens geconcentreerd en gefragmenteerd zodat hun mineralenrijke inhoud vrijkomt. Met hun zuurstofherstellende* en antioxiderende* eigenschappen stimuleren ze de weerstand van de huid en bestrijden ze de schadelijke gevolgen van vervuiling.

*In-vitrotests

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken