This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

GRATIS FRISSE VERKWIKKENDE EN HYDRATERENDE OOGGEL* met de code HYDRA tem 03/07/2022
Yves Rocher
0
Terug

Make-up tutorial: contouring met een naturel resultaat

Volg de stappen en tips voor een eenvoudige en snelle contouring. Wij tonen je welke producten je nodig hebt en hoe je ze kan gebruiken. Leer spelen met schaduw en licht op je gelaat!

sowimage

Laten we beginnen bij het begin...

Je zal drie verschillende kleuren foundation nodig hebben: één in dezelfde kleur als je huid, één lichtere tint en één donkerder tint. De foundation die je gewoonlijk gebruikt brengen we op voorhand aan op je hele gezicht. De twee andere gebruiken we voor specifieke zones: de lichte foundation op de zones die je graag wil uitlichten (de jukbeenderen, de neusrug, het midden van je voorhoofd en je kin) en de donkere foundation op de zones die je graag wil verbergen (zoals de holtes van de wangen, de zijkanten van de neus, de zijkanten van de wangen en de bovenkant van het voorhoofd). Je kan het effect vergelijken met een schijnwerper op je gezicht: de lichte foundation zorgt voor volume, en de donkere vormt dieptes.

 

Zoals altijd geldt de leuze “oefening baart kunst” en dat is voor contouring niet anders. Na enkele keren oefenen, vind je vanzelf het recept dat jouw gezicht het best accentueert op de manier waarop jij dat zelf wil!

1/

Corrigeren

Nadat je je normale foundation hebt aangebracht, kan je eerst je wallen verdoezelen met een verhelderende textuur zoals de Stift Youthful Effect, aangepast aan jouw huidskleur. In deze video wordt de kleur 02 Beige gebruikt.

2/

Vormgeven

Normaal gezien beginnen we de contouring met de donkerste kleur, met behulp van een penseel met strakke haren.

Breng de foundation aan die twee tinten donkerder is dan je gebruikelijke foundation (hier kozen we voor de Perfect Skin foundation in kleur Brun 500), met behulp van het Perfectionerend Foundationpenseel, op de zones van je gezicht die je graag wil verfijnen: de holtes van je wangen, de bovenkant van je voorhoofd, de zijkanten van je wangen, de zijkanten van je neus.

Tips:

  • Voor holle wangen: om te weten waar je de foundation moet aanbrengen, maak je je wangen hol, en leg je je vinger vlak naast het bot van je jukbeen en rol je hem naar de holte van je wang. Dit is de plek waar je de donkere kleur kan aanbrengen, van boven naar beneden en niet verder dan waar je buitenste ooghoek komt.
    Gebruik niet té veel product. Het contrast zal pas goed zichtbaar worden eens je de lichtere kleur hebt aangebracht.
  • Voor een kleiner voorhoofd: leg je penseel op de bovenkant van je voorhoofd, vlakbij de haarlijn, om een schaduwlijn te tekenen van de ene slaap naar de andere.

  • Voor een fijnere neus: begin waar je wenkbrauw start en ga vervolgens naar beneden langs de zijkanten van je neus, om de schaduw te tekenen die je neus kleiner doet lijken. Als je een klein beetje foundation aanbrengt tussen je neusgaten, zorg je ervoor dat je neus korter lijkt.

    EN als je die knobbel op je neus wil camoufleren, dan kan je een klein beetje van de donkere foundation aanbrengen op de bovenkant van je neus.

 

3/

Verhelderen

Gebruik de Stift Youthful Effect op de bolle zones van je gezicht: je jukbeenderen, je neusrug, het midden van je voorhoofd en de kin. Dit zorgt voor het schijnwerpereffect waar we het daarnet nog over hadden.

 

Tips:

  • Zet je mond in de kijker: teken je Cupidoboogje met behulp van de Stift Youthful Effect. Op die manier lijken je lipper voller

  • Geef je platte voorhoofd wat relief: breng een klein stipje aan om hem meer naar voren te brengen. Of doe het omgekeerde: breng wat donkere foundation aan als voorhoofd te uitgesproken is

  • Voor een kleiner voorhoofd (vervolg): breng de lichtste tint aan op de onderkant van je voorhoofd, door een driehoek te maken tussen je wenkbrauwen
4/

Vervagen

En om je contouring helemaal af te maken, is dit het sleutelwoord: vervagen, vervagen en nog eens vervangen. Dit doe je met het make-up sponsje, dat speciaal hiervoor ontworpen werd!

Deel het resultaat van deze tutorial met ons met de hashtag #ActBeautiful!

Delen