ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Doelstelling: lekker in je vel!

Voel je je goed in je hoofd, dan zit je automatisch lekkerder in je vel. En dat hangt in grote mate af van wat je eet. Lees hier al onze tips om je lichaam weer in vorm te krijgen zonder te forceren

1/ Een goed gebalanceerde maaltijd, het geheim van een gezonde levensstijl

April doet wat hij wil! De winter is voorbij, we beginnen minder laagjes te dragen die ons tegen de kou beschermen en we voelen de behoefte om te werken aan ons lichaam. Maar, geen paniek! Het is niet nodig om twee maanden voor de zomer te beginnen sporten. Dé formule om gewicht te verliezen: tachtig procent diëten en twintig procent sporten. 

Om terug een gezond gewicht te bereiken, een gewicht waar eet wanneer je honger hebt en je goed zit in je vel, moet je eerst en vooral evenwichtig eten. Als de drang om je dieet opnieuw in gedrang te brengen je kost, raden we je aan voedingsspecialisten te zoeken.

In de tussentijd geven wij jullie enkele tips om jouw maaltijd gezonder te maken.

GOOD FOOD = GOOD MOOD

We staan er niet altijd bij stil, maar er bestaat een direct verband tussen voeding en onze geestelijke gezondheid. Om je goed te voelen in je lichaam, is het belangrijk dat je een evenwichtig eetpatroon volgt en niet meer dan drie tot vier maaltijden per dag nuttigt. 

Tips om gezonder te eten  :

  • Bereid je maaltijden in het weekend voor de hele week voor (bereid op zondag een grote hoeveelheid groenten en koolhydraten om ze in de loop van de week op te eten)
  • Zorg dat je altijd een paar zakjes onbewerkte, voorgesneden groenten in je vriezer hebt liggen, zodat je altijd voorraad hebt (bijvoorbeeld als je van vakantie terugkomt)
  • Bedenk op het moment van boodschappen doen wat je de hele week gaat eten. En zorg dat je met een goed gevulde maag de supermarkt binnengaat! 

Let op! Zorg voor een gezond en evenwichtig voedingspatroon: eet voldoende verzadigende voedingsstoffen, zodat je je doordeweeks of in het weekend ook af en toe iets lekkers kunt permitteren. 

Hoe ziet een uitgebalanceerde maaltijd eruit?

 

Door voedingsdeskundigen wordt aangeraden om als ontbijt iets voedzaams te eten dat goed vult, zoals pap of havervlokken.

Hier zijn enkele tips om een evenwichtige maaltijd samen te stellen:

  • Eiwitten in de vorm van vlees, vis, eieren of plantaardige eiwitten
  • Groenten: rauw, gekookt of gebakken (2/3 van de maaltijd)
  • Koolhydraten: pasta, rijst, aardappelen, peulvruchten, granen… (1/3 van de maaltijd)

Breng zo veel mogelijk variatie in je eetpatroon aan om te voorkomen dat je gefrustreerd raakt en gaat 'zondigen'. 

2/ De perfecte combi: voeding en sport op elkaar afstemmen.

 

Ons lichaam heeft energie nodig om te kunnen functioneren. Zo kan het op een natuurlijke manier calorieën verbranden. Je kunt je stofwisseling een boost geven door te sporten, spierversterkende oefeningen te doen of aan lichaamsbeweging te doen tijdens je dagelijkse bezigheden.

Het gaat erom dat je een calorieëntekort creëert. Dat wil zeggen dat je meer calorieën verbrandt dan je inneemt.

Hoewel je ook wel kunt afvallen zonder te sporten, wordt toch echt aangeraden om regelmatig aan lichaamsbeweging te doen. Zo stimuleer je gewichtsverlies, verstevig je je lichaam en krijg je dagelijks meer energie.

Tip, test verschillende soorten sport om te vinden welke sport bij jou past.

Tips bij je dagelijkse activiteiten:

  • Blijf staan als je met het openbaar vervoer reist
  • Neem de trap
  • Drink veel water
  • Eet zo min mogelijk industriële producten (deze bevatten verborgen suikers en zout waardoor je lichaam vocht vasthoudt

Tips voor een zachte, volle huid:

Alle vrouwen hebben cellulite en hoewel het moeilijk is om er helemaal van af te komen, kun je je sinaasappelhuid wel degelijk verminderen door het gebruik van serums en crèmes: Hydraterende anti-cellulitisverzorging voor iedere dag of Verstevigend afslankserum.

Wij raden je aan om hiervoor tijd te nemen. Want, geduld beloont! Masseer elke dag de probleemzones extra stevig in. Dag na dag verfijnen de lichaamscontouren en wordt de huid aanzienlijk steviger.

En? Wat zijn jouw tips om je lekker in je vel te voelen?

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken