This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Een verrassing GRATIS* + GRATIS LEVERING met de code SURPRISE tem 23/05/2022
Yves Rocher
0
Terug

Ecologisch verantwoorde schoonheid

Bij de ontwikkeling van onze producten streven we ernaar verantwoorde beauty te combineren met commitment. Getuige hiervan zijn onze nieuwe gezichtsreinigingen.

sowimage

EEN ECOLOGISCH VERANTWOORD GAMMA...

Onze formules zijn ontwikkeld met respect voor ons ecologisch charter. We zijn bijzonder oplettend voor de ingrediënten in onze samenstellingen.

Wat doen we concreet:

  • Wij selecteren enkel de juiste en meest nuttige ingrediënten (dus geen overbodige bestanddelen) en geven de voorkeur aan verantwoorde en duurzame sourcing
  • We geven de voorkeur aan clean & green voor onze sourcing om onze ecologische voetafdruk te beperken.

Dankzij de kennis van onze experten wordt elk ingrediënt in de juiste dosis toegevoegd om correct te kunnen inspelen op de behoeften van de huid van de consument. Wij zoeken constant naar het perfecte evenwicht tussen efficiëntie, zinnenstrelend genot, tolerantie en toegankelijkheid.

In elk gamma gaan onze experten in Plantaardige Cosmetica® tot het einde om het aandeel van ingrediënten van natuurlijke oorsprong zo groot mogelijk te maken zonder te raken aan de efficiëntie, het comfort en de veiligheid van de producten.

Wij zijn daarom erg trots te kunnen zeggen dat de producten van dit nieuwe gamma voor meer dan 94% natuurlijk zijn.

Van de teelt van onze planten tot de extractie van de plantaardige actieve bestanddelen, van de selectie van de ingrediënten tot de samenstelling van onze formules, en van de verpakking tot het gebruik van onze producten door de consument, in elk van deze fases staat ecologisch commitment centraal. Getuige hiervan zijn onze nieuwe gezichtsreinigingen.

sowimage

... DAT HET EVENWICHT VAN DE HUID RESPECTEERT…

Wij ontwikkelen zachte formules die het evenwicht van de huid, en vooral de pH en de huidflora respecteren. 

Wetenschappers zijn het erover eens dat de huidflora bijdraagt tot het correct functioneren van de huid wanneer zijn evenwicht bewaard wordt. We verrijkten daarom onze formules* met inuline, een actief bestanddeel met prebiotische eigenschappen dat het evenwicht van de huidflora in stand houdt.

(*met uitzondering van de reinigingsdoekjes, de producten van de lijn Pur Camomille en de Expresoogreiniging Pur Bleuet).

sowimage

... EN ZIJN ECOLOGISCHE VOETAFDRUK BEPERKT

Verantwoorde schoonheid houdt rekening met wat er na gebruik met het product gebeurt. Biologische afbreekbaarheid is voor ons daarom erg belangrijk. Dit betekent dat wij de juiste, gemakkelijk biologisch afbreekbare ingrediënten kiezen die een beperkte impact op water en milieu hebben.

Daarom evalueren wij de biologische afbreekbaarheid van elk van onze ingrediënten en elk van onze formules die afgespoeld moeten worden. De biologische afbreekbaarheid van dit nieuwe gamma is dan ook hoger dan 96%!

PLUSPUNT: DE KNOWHOW VAN DE EXPERTEN VAN YVES ROCHER

Voor ons gaat schoonheid verder dan natuurlijkheid en transparantie. Bij Yves Rocher zien we cosmetica als een manier om onze waarden en onze band met de natuur te verspreiden.

Door onze visie op de natuur, onze respectvolle manier om met planten om te gaan, hun geheimen te ontrafelen en ze in ons formules te gebruiken, tonen we dat we de weldaden van de natuur aan onze consumenten willen doorgeven.

De natuur is onze partner en een cosmetisch product een link tussen mens en natuur.

sowimage

Binnen het merk Yves Rocher verzoenen we de ontwikkeling van mens, milieu en economie. Samen vormen ze een rijk ecosysteem. Gedreven door innovatie werken onze experten op een verantwoorde en duurzame manier met de natuur. Op die manier creëren ze een vruchtbaar ontwikkelingsecosysteem waar mens en natuur in harmonie leven en waarin talrijke actoren betrokken zijn.

Kamille, korenbloem, calendula, pepermunt en de micro-algen Tetraselmis, stuk voor stuk zijn ze afkomstig van verantwoordelijke en duurzame bronnen die de aarde respecteren.

De teams van Yves Rocher zijn nauwgezet en veeleisend. Zonder toegevingen te doen op traceerbaarheid, veiligheid en verantwoorde sourcing staan ze garant voor ons drieledig commitment:

- Duurzame sourcing: kamille, korenbloem, calendula en pepermunt worden al jaren op onze velden van ons ontstaansdorp La Gacilly gekweekt. De micro-algen Tetraselmis zijn afkomstig van een kweekproject in de golf van Morbihan.

sowimage

- Bescherming van de flora: in La Gacilly worden deze 4 emblematische planten volgens de principes van de agro-ecologie en de biologische landbouw geteeld, in symbiose met de biodiversiteit en het territorium. De micro-algen Tetraselmis worden op verantwoorde wijze gekweekt in fotobioreactoren waarin de kweekomstandigheden perfect gecontroleerd worden. 

-Respect voor de natuur: de periodes en methodes van kweek en oogst van onze emblematische planten en de methodes om de micro-algen te vermenigvuldigen, werden zorgvuldig gekozen en gedefinieerd door onze onderzoeksexperten in Plantaardige Cosmetica®. Op die manier krijgen we een optimaal gehalte aan actieve bestanddelen en kunnen we de biodiversiteit en het milieu respecteren.

Delen