ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Hoe kies je de juiste kleur foundation?

Zie je door de bomen het bos niet meer met zoveel foundationkleuren om uit te kiezen? Weet je niet welke tint je moet kiezen voor jouw huidskleur?

sowimage

Wij leren je hoe je het beste een keuze kunt maken om te voorkomen dat je straks met een wit maskereffect of een wortelteint zit opgescheept!

sowimage

We beginnen met een paar basisregels: 

Het heeft geen zin om een donkere kleur foundation te kiezen als je een zongebruind effect wilt creëren: in je hals zal er dan altijd een lelijk kleurverschil zichtbaar zijn. Als je een zonnig kleurtje wilt, breng je een beetje bronzing powder aan op het dieper gelegen deel van je wangen, je slapen en onder je kaak. Zo ben je verzekerd van een zonnig effect! Je kunt ook een vleugje blush aanbrengen.

Maak ook niet de fout om een te lichte tint foundation te kiezen als je je teint wilt verhelderen, want daarmee bereik je juist een maskereffect. En dat wil je niet. Om wat licht aan te brengen in je gezicht, kun je beter kiezen voor de Duo highlighter die je aanbrengt aan de bovenzijde van je jukbeenderen, onder de wenkbrauwboog, op het puntje van je neus en op de cupidoboog om een stralend en glowy effect te creëren!

En dan nu het serieuzere werk: het vaststellen van je eigen huidskleur. Daarvoor moet je jezelf heel goed kennen. 

Weet je niet wat jouw eigen huidskleur is? Geen nood, wij helpen je op weg! 

sowimage

Dit zijn de vier kleurgroepen:

 

  • Roze: Je hebt een lichte tot ZEER LICHTE huid. De zon is niet je beste vriend, want hij kleurt je huid wel rood, maar verder heb je er geen enkel profijt van. Ja, jij bent een roze type! Ook als je geen lichte huid hebt, maar wel dagelijks last hebt van roodheid, behoor je tot deze kleurgroep!
  • Beige: Jouw huid is medium van kleur. Wat? Ik, medium? Een paar dagen in de zon is al genoeg om je huid een zomers bruin tintje te geven. Geen twijfel over mogelijk dus: jij hoort bij team beige!
  • Gebronsd: Jouw huid is van nature al donker. Eén dagje zon en jouw huid ziet er al mooi zongebruind uit. JALOERS!! Met je goudbruine huid heb jij de hoofdprijs te pakken!
  • Bruin: Heb je een getinte of een zeer donkere huid? Dan ben je een brunette en mag je van geluk spreken, want jouw huid is minder vatbaar voor tekenen van huidveroudering en heeft minder last van huidveroudering als gevolg van de zon. Je huid is strak en energiek!

Als je eenmaal weet bij welke kleurgroep je hoort, moet je alleen nog de juiste tint binnen die betreffende groep zien te achterhalen. 

Deze is geordend op intensiteit: hoe hoger het cijfer, des te donkerder de tint. Gebronsd 100 is de lichtste tint van de groep, terwijl gebronsd 400 de donkerste tint binnen de kleurgroep is.

Je hebt je foundation gekocht en ontvangen. Hoe test je of je de juiste keuze hebt gemaakt? Breng wat foundation aan ter hoogte van je kaak om te zien of de kleur goed samenvloeit met je eigen huidskleur. Test het niet op je hand, want je handen zijn meestal donkerder van kleur dan je gezicht.

En je kunt natuurlijk ook eerst een teintdiagnosemaken om je op weg te helpen bij het kiezen van de juiste foundationsoort en -kleur die het best aansluit bij je behoeften en vooral bij je huid.

Heb jij nog andere tips voor het vinden van de juiste kleur foundation?

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken