ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Mireia, de groentenredster

Toen ze jong was kreeg ze al te horen "dat ze geen eten mocht verspillen", maar dat kreeg pas echt betekenis toen ze haar kind bij school ophaalde en ze zag hoeveel maaltijden in de afvalbak verdwenen

Toen Mireia zich hierin verdiepte, ontdekte ze dat enorme hoeveelheden voedsel worden verspild als gevolg van de normen die heel veel supermarkten hanteren. Zij willen namelijk alleen groenten en fruit verkopen dat voldoet aan de schoonheidseisen van de consument, met de juiste afmetingen en vormen. In de wetenschap dat sommige mensen maar moeilijk in hun voedselbehoefte kunnen voorzien, besloot ze om in actie te komen. 

Ze richtte 'Espigoladors' op, een maatschappelijke onderneming die producenten en gezinnen die het moeilijk hebben met elkaar verbindt. Wat is het doel? Het verminderen van voedselverspilling door aan gezinnen die te maken hebben met sociale uitsluiting verse levensmiddelen ter beschikking te stellen die niet voldoen aan de schoonheidsnormen van de markt, maar die net zo voedzaam zijn. 

En ze gaat nog een stap verder, ze wil namelijk de band tussen mens en natuur herstellen, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van een rijke natuur met een grote diversiteit. Een natuur die veel meer gezichten heeft dan het supermooie fruit en de prachtige groenten in onze supermarkten.

Er zit maar één stap tussen Barcelona en de rest van de wereld. Dus als voedselverspilling jou ook na aan het hart ligt of als je er meer over wilt weten, surf dan zeker eens naar haar website: http://www.espigoladors.cat/es/

 

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken