ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Detoxkuur

De feestdagen staan vaak gelijk aan 'teveel'. Geen paniek, want wij hebben de ideale oplossing om je lichaam te detoxen en je spijsvertering tot rust te laten komen, terwijl jij geniet!

Allereerst moet je er 5 tot 7 dagen voor uittrekken... Het spijt ons dat we je droom moeten doorprikken, maar 24 uur is helaas niet genoeg!

1/

Kies voor licht verteerbaar!

Om je nieren, lever en spijsverteringssysteem te ontlasten, eet je best alleen eenvoudig voedsel, met weinig zout en rijk aan vezels (peulvruchten, gedroogd fruit, fruit, groenten, volkoren granen, haverzemelen...). En met vlees en lactose doe je het rustig aan, want die kunnen de ingewanden irriteren en de spijsvertering vertragen.

Natuurlijk kies je biologische groenten en -fruit uit het seizoen en zo mogelijk bij jou uit de buurt!

Hierbij een speciale detoxlijst voor in de winter: 
Kiwi, citroen, grapefruit, appel, peer, selderij, pompoen, andijvie, spinazie, knol, ui, prei...


Inspiratie nodig? Ontdek onze detoxsmoothie voor na de feestdagen!

 

Kooktip: Kies voor stomen, want daarvoor heb je geen vet nodig en de voedingsstoffen blijven erdoor beter bewaard.

2/

Beweeg en drink!

Om de gifstoffen sneller kwijt te raken is niets zo goed als sporten! Dus, ga lekker dansen, rennen... hoe dan ook: sloof je uit. En vergeet niet om te drinken! En om het water wat meer smaak te geven, kan je er fruit of groenten in laten trekken.

 

Of ga eens voor een ontgiftende kruidenthee, die je de hele dag door kan drinken! Heide, kamille, moerasspirea... Er is keuze genoeg!


En voor de spijsvertering is muntthee het beste.

3/

Je detoxvriendjes

Dit is het ultieme voedselduo om te detoxen:


- Rammenas: Gesneden in dunne plakjes of geraspt door een salade… Samen met wortel, is rammenas je ontgiftingsmaatje bij uitstek! Je spijsverteringskanaal en je lever zullen je dankbaar zijn (ja, we horen ze nu al juichen!)


Berkensap: Een detoxkuur kan niet zonder berkensap! Het is heel erg goed voor de gezondheid en het bevordert de zuiverende functies van het lichaam. Los 1 eetlepel op in 500 ml water, 3 keer per dag, 3 weken lang.

Nu ben je klaar om het nieuwe jaar mooi tegemoet te gaan. Heb jij nog andere detoxtips die je graag met ons wil delen?

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken