This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

GRATIS LEVERING vanaf 30€* + een CADEAU bij elke bestelling*
Yves Rocher
0
Terug

Detoxwater: een gezonde, vitaminerijke dorstlesser!

Drankjes boordevol vitaminen die je lijf hydrateren. Ideaal voor de zomer! Bekijk snel onze recepten voor verschillende soorten detoxwaters voor een healthy & fruity zomervakantie!

sowimage

We schreeuwen het al jaren van de daken: de beste basis voor een gezond lichaam en een mooie huid is een goede hydratatie! Natuurlijk is het een goed idee om veel water te drinken… Maar aan dat water kun je ook een smakelijke twist toevoegen in de vorm van fruit, groenten, kruiden en planten! Met detoxwater kun je je lichaam hydrateren en dien je het tegelijkertijd de vitaminen en mineralen toe die het nodig heeft! Heb je het zwaar op de ochtend na een goed feestje? Loopt je spijsvertering niet helemaal lekker of ben je wat vermoeid? Dan is detoxwater sowieso je beste vriend!

Een paar tips:

  • Geef de voorkeur aan biologische groenten en fruit: die hoef je niet te schillen, dus dan blijven alle vitamines en mineralen bewaard
  • Snijd de groenten en het fruit in grove stukken, zodat het sap niet verloren gaat
  • In een luchtdicht afgesloten fles kun je detoxwater in de koelkast een paar dagen goed houden
sowimage

Recepten voor een grondige detox

Kiwi + limoen + appel + selderij + peterselie + munt

Met dit detoxwater trakteer je je lichaam op een echte cocktail van antioxidanten en vitamines!

Aardbei+ citroen + munt + komkommer

Komkommer heeft een vochtafdrijvende werking, wat natuurlijk perfect is om te ontgiften. De vitamines uit de munt zorgen voor een sterk boostend effect!

Watermeloen + rozemarijn

Watermeloen is rijk aan antioxidanten en vitamines. Rozemarijn staat erom bekend dat het de spijsvertering bevordert en een ontgiftende werking heeft! Tegen een smakelijke mix die het lichaam ontdoet van al zijn gifstoffen, zeg je natuurlijk geen nee!

sowimage

Recepten om virussen te lijf te gaan

Citroen + Tijm

Tijm staat bekend om zijn antivirale en antiseptische eigenschappen. Citroen geeft je lichaam dan weer een echte opkikker. 

 

Granaatappel + sinaasappel + citroen + blauwe bes + komkommer

Wel, dat is echt de winnende combinatie! Dit detoxwater bevat niet alleen een mix van vijf krachtige antioxidanten. Dankzij de citroen heeft het ook een antivirale werking. Komkommer bevordert bovendien de vochtafdrijving, terwijl de granaatappel en sinaasappel zorgen voor een ontstekingsremmende werking.

sowimage

Recept voor een goede spijsvertering

Citroen + Munt

Na een maaltijd die wat zwaar op de maag ligt, kun je het beste kiezen voor de combinatie citroen/munt! Munt staat erom bekend dat het de spijsvertering bevordert. Citroen versterkt de afvoer van gif- en afvalstoffen en vergemakkelijkt zo de spijsvertering!

sowimage

Recept voor een stralende teint

Perzik + Munt

Munt is rijk aan vitamine C en is daarom ideaal om de huid weer te laten stralen! Perzik beschikt over verzachtende en revitaliserende eigenschappen die de elasticiteit van de huid helpen te verbeteren. Deze vrucht is bovendien rijk aan vitamine C et B, en bevat tevens carotenoïden die bijdragen aan een mooie, stralende teint!

Wat het voordeel is van detoxwaters?

Je kunt er eindeloos mee variëren: Aardbei + basilicum, blauwe bosbes + sinaasappel, aardbei + sinaasappel + munt... De mogelijkheden zijn eindeloos. Dus ga je gang en wees creatief: varieer en combineer naar hartenlust en mix het drankje dat jij het lekkerst vindt!

Deel jouw favoriete detoxrecept gerust met ons in de comments!

Delen