KERSTSPEL: vind het verborgen geschenk en ontdek jouw VERRASSING* >
Terug

Good vibes: geef aan elke dag een positieve draai!

Miracle morning, de kracht van positief denken, sporten… Ontdek onze tips om je dagen op te fleuren met een straaltje zonneschijn. Somberheid maakt plaats voor vreugde. Blijf positief ingesteld!

1/ Ochtendroutine

Het begint al zodra je uit bed stapt !

In die allereerste minuten van je dag wordt je humeur voor de hele dag bepaald. Hier wordt beslist of je met het juiste been uit bed stapt en of je dag gevuld wordt met positieve energie.

Als je iedere ochtend 30 tot 45 minuten voor jezelf reserveert, is de kans veel groter dat je een mooie dag tegemoet gaat.

Neem de tijd om jezelf te verwennen door een echt ontbijt voor jezelf klaar te maken, of - als je geen honger hebt - te genieten van een kop warme koffie of thee terwijl je luistert naar de stilte en je gedachten de vrije loop laat. Het idee hierachter is dat je lichaam en geest eerst goed wakker moeten worden. Dit opstartproces kun je nu eenmaal niet forceren met een meditatiesessie van tien of vijftien minuten.

sowimage

 Een uurtje vroeger opstaan zodat je meer energie hebt, lijkt misschien een gek idee, maar toch.... Het gaat er niet alleen om dat je vroeger opstaat, maar het is vooral essentieel dat je die tijd besteedt aan een routine, bestaande uit verschillende oefeningen voor je persoonlijke ontwikkeling, zoals schrijven of sporten. Dit uurtje kun je naar eigen inzicht invullen om de dag te beginnen met het belangrijkste: zelfontplooiing.

 

sowimage

2/ Wees jezelf dankbaar: be the sunshine

Elke avond voor het slapen gaan moet je even de tijd nemen om de hele dag nog eens rustig door te nemen en voor jezelf een lijstje te maken van vijf dingen waar je die dag dankbaar voor bent geweest. Natuurlijk zal dat de ene dag moeilijker zijn dan de andere, maar je zult zien dat er altijd wel redenen zijn om dankbaar te zijn: lunchen met je favoriete collega, een lekkere maaltijd, tijd hebben om je favoriete televisieserie te kijken, een gezellig telefoongesprek, tijd vrijmaken om met vrienden wat te gaan drinken, het simpele feit dat je gezond bent, enzovoort.

Door jezelf te trainen in het focussen op de positieve dingen in je leven, zul je ze op den duur ook gaan waarderen op de momenten dat ze zich voordoen. En je zult ervan versteld staan hoe bizar veel redenen er zijn om dankbaar te zijn!

sowimage

3/ Negatieve gedachten verdrijven, de kracht van positief denken

Zelfs in de moeilijkste situaties is er altijd wel iets positiefs te vinden. Het idee is dat je je concentreert op wat het jou oplevert, in plaats van op de problemen waar je tegenaan loopt door het omarmen van een positieve instelling. Comfort vinden in het oncomfortabele, alles van een positieve kant bekijken om vooruit te kunnen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar de kracht van je gedachten en je geest moet je niet onderschatten: die is niet alleen van invloed op je huidige toestand, maar ook op de toekomst! Er wordt weleens gezegd dat als je altijd van het ergste uitgaat, dat al het negatieve dan ook uitkomt. Ons brein maakt geen onderscheid tussen de realiteit en wat je je inbeeldt. Als je je de realiteit heel somber voorstelt, wordt die ook somber. Zie je een rooskleurigere realiteit voor je, dan wordt alles ook vanzelf rooskleuriger. Als je het leven altijd van een sombere kant bekijkt, zadel je je lichaam op met een zwaarmoedige, sombere en negatieve houding.

sowimage

Zelfs in de lastigste situatie is er altijd wel iets positiefs te ontdekken. Het idee is dat je, door het omarmen van een positieve instelling, je concentreert op wat het jou oplevert in plaats van op de problemen waar je tegenaan loopt.

Comfort vinden in het oncomfortabele, alles van een positieve kant bekijken om vooruit te kunnen. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar de kracht van je gedachten en je geest moet je niet onderschatten. Die is namelijk niet alleen van invloed op je huidige toestand, maar ook op de toekomst!

Er wordt weleens gezegd dat als je altijd van het ergste uitgaat, dat al het negatieve dan ook uitkomt. Ons brein maakt geen onderscheid tussen de realiteit en wat je je inbeeldt. Als je je de realiteit heel somber voorstelt, wordt die ook somber. Zie je een rooskleurigere realiteit voor je, dan wordt alles ook vanzelf rooskleuriger. Als je het leven altijd van een sombere kant bekijkt, zadel je je lichaam op met een zwaarmoedige, sombere en negatieve houding.

 

sowimage

Dus telkens als je dat negatieve stemmetje in je achterhoofd hoort, jaag het dan weg en zoek een positieve kant aan de situatie. Dat is geen gemakkelijke oefening, maar als je maar vaak genoeg oefent, dan gaat het op den duur vanzelf.

Sta je met pech langs de snelweg? Nou, dan mag je blij zijn dat er geen ongeluk is gebeurd en dat je niets mankeert! Heb je een belangrijk gesprek gemist? Dan was dat omdat je ergens anders iets beters te wachten staat. Zit je in een metro die maar niet wil vertrekken? Dan kun je tenminste lekker lang doorlezen in je boek of iets moois schrijven aan je beste vriend(in).

sowimage

 

Wist je dat ons brein geen onderscheid maakt tussen een natuurlijke, spontane lach en een gemaakte lach? Telkens wanneer je lacht, komen er vreugde- en welzijnshormonen vrij die ons een beter en positiever gevoel geven.

Probeer het maar eens! Dwing jezelf eens om een paar seconden lang hardop te lachen en ervaar het zelf!

Als je ergens bent waar hardop lachen ongepast is, probeer het dan met een glimlach. Ga ook eens glimlachend voor de spiegel staan om jezelf wat goede vibes te geven. Een beetje vreemd misschien, maar je kikkert er wel van op!

sowimage

4/  Kijk liever naar de weg die je al hebt afgelegd dan naar de afstand die je nog voor de boeg hebt

Het gebeurt weleens dat je het even niet meer ziet zitten en je alleen maar oog hebt voor de negatieve aspecten van een bepaalde situatie: "ik ben niets waard", "ik heb niet gekregen wat ik wilde", "dat kost me te veel tijd".

In plaats van te focussen op de problemen, is het beter je te concentreren op het traject dat je al hebt afgelegd. Kijk achterom en zie van hoe ver je gekomen bent en waar je nu al staat.

Je hebt het al best ver geschopt, toch? Als dit je al gelukt is, dan moet de rest ook geen probleem zijn.

 

 

 

sowimage

5/ Je mooi voelen door je natuurlijke schoonheid te accentueren: be the sunshine

Soms heb je niet meer nodig dan een ooglijntje of een beetje lipstick om je beter te voelen. Ook door het dragen van je favoriete jurk of een afspraak bij de kapper kun je je al mooier voelen. En dat geeft zelfvertrouwen. 

Fysiek welzijn heeft een positieve impact op je geestelijk welzijn, dus doe jezelf een plezier en néém die tijd voor jezelf. Het lijkt misschien triviaal en oppervlakkig, maar jouw gezondheid heeft op z'n tijd een beetje verwennerij nodig!

6/ Maak een Good Vibes-playlist

Een playlist waardoor je direct zin krijgt om te swingen, mee te zingen, heen een weer te hupsen... Er is niets beters dan een paar pakkende melodietjes om je moraal én je energielevel een boost te geven!

sowimage

7/ Ga sporten: you go girl!

 

Een open deur, hoor ik je zeggen, maar sporten is nu eenmaal een heel doeltreffende manier om nieuwe energie op te doen en alle opgebouwde stress van je af te zweten.
Heb je er geen tijd voor? Een stukje fietsen, een online yogasessie van twintig minuten en als het mooi weer is een stuk wandelen. Of je loopt een metrohalte verder dan gewoonlijk om te genieten van het zonnetje terwijl je luistert naar je favoriete podcast. Sport en vitamine D gegarandeerd!

sowimage

Onze sprankelende Good Vibes only-collectie in limited edition surft op een golf van positiviteit en fleurt je dag op met kleine mantra's die op de producten geschreven staan. 

 

Capucine, marketing experte met een neus voor parfum verspreidt een good mood in het team,  lees haar tips om met een good vibe door het leven te gaan

 

1/  Wat is jouw routine om de dag goed en opgewekt te beginnen?

Muziek en beweging in alle mogelijke vormen! Er is niets beter dan in beweging zijn, zodat je voelt dat je leeft en je je bewust wordt van wat echt belangrijk is. Ik begin mijn dag dus altijd met een fietstochtje naar het werk, twee à drie keer per week ga ik 's ochtends spinnen op muziek, en één vrijdag per maand ga ik van zes tot negen uur naar een feestje (Daybreaker), voordat ik ga werken. Zo'n feestje kan ik iedereen aanraden, je ervaart je werkdag echt heel anders dan anders. Je bent alert, goedgehumeurd en veel creatiever dan anders en je zit vol met energie!

 

sowimage

2/ Wat doe je als je een dipje hebt en negatieve gedachten de overhand krijgen?

Dan spreek ik met vriendinnen af om me even op andere gedachten te brengen: luisteren naar hun verhalen over het leven onder het genot van een wijntje. Of anders yoga. Of yoga met vriendinnen!

 

 

sowimage

3/ Heb je tips voor anderen om het dagelijks leven te optimaliseren?

 

Het is belangrijk dat je in iedere dag een paar momenten voor jezelf inbouwt, omdat het leven anders volledig aan je voorbijraast. Zorg dat je je maar op één ding focust, echt alleen op jezelf, zonder je te laten afleiden door je telefoon of andere bijzaken. Voor mij bestaan die momenten uit sport en dans. Dat zijn de uitlaatkleppen waarmee ik mijn emoties in balans houd. Maar iedereen moet natuurlijk voor zichzelf uitzoeken wat voor hem of haar werkt. Al is het maar dat je je tijdens je metrorit twintig minuutjes onderdompelt in een goed boek!

sowimage

En heb jij nog tips om iedere dag goedgehumeurd te zijn? Laat het ons weten bij de opmerkingen!

Delen

Jouw voorkeuren met betrekking tot je privacy en het gebruik van cookies
Bij Yves Rocher gebruiken we eerste en derde partij cookies om jouw ervaring te verbeteren en je gepersonaliseerde advertenties aan te bieden.
Meer weten? Kijk hier voor meer informtie