GRATIS LEVERING vanaf 30€* + een CADEAU bij elke bestelling*
Terug

Happy hair!

Zomer, dat is zon, vakantie, warmte en zwemmen. Al met al een seizoen dat ons geliefde haar aan tal van beproevingen onderwerpt. Ontdek hoe je het in topconditie houdt!

Mijn haar is met het verkeerde been uit bed gestapt

Het is futloos en dof en het warme water voor de douche is bijna op... Dat mag de pret niet drukken! Om te voorkomen dat ik de hele dag chagrijnig blijf, gebruik ik de Volumeshampoo en -conditioner: deze omhullen mijn haar en geven mijn lokken volume. En als bonuspunt: enkele druppels Haarspoeling met frambozenazijn voor ik de laatste keer mijn haar spoel, zodat het nog meer glanst achteraf! Voor een nog mooier resultaat breng ik op mijn vochtige of droge haar één pompje Top coat voor extra glans aan, waardoor mijn haar meteen een mooie glow krijgt. Dat is al een stuk beter!

 

sowimage

Ik spendeer meer tijd in het water dan op het droge

Zwemmen in zee of in het zwembad is heerlijk verfrissend. Weet wel dat dit je haar totaal niet hydrateert! Om zand en chloor te verwijderen, spoel ik mijn haar altijd uit met schoon water en om het te beschermen gebruik ik daarbij afwisselend een shampoo en een crèmeshampoo, zoals een low poo shampoo. Daarnaast gebruik ik regelmatig haarmaskers. Voorafgaand aan iedere duik in het water en tussendoor, bescherm ik mijn haarkleur tegen UV-straling met de Beschermende olie SPF15.

sowimage

Wat een ellende, mijn haar heeft te veel zon gehad

Het was zo heerlijk op het strand, ik lag zo fijn te zonnen... Alleen had ik totaal niet aan mijn zonnehoed gedacht en is mijn haar nu helemaal droog en stug door die brandende zon. Geen paniek, ik laat de komende nacht de Herstellende nachtverzorging gedurende 8 uur inwerken. Die zorgt voor intensief herstel. Voor dames die te lang onbeschermd met hun vriendinnen op het terras blijven lunchen: zorg met het Anti-haarbreukserumvoor sterker en zachter haar, ook in de haarpunten.

 

sowimage

 

Ik wil mijn nieuwe ombre kapsel niet verpesten

Ter voorbereiding op de zon, wilde ik een gouden gloed in mijn haar. Mijn kapper heeft me een ombre coupe gegeven waar Australische surfbabes nog een puntje aan kunnen zuigen. Maar die mag natuurlijk niet verbleken door UV-straling! Om mijn haarkleur te beschermen, breng ik na het wassen een Conditioner voor gekleurd haar aan. Dit kan mooi terwijl ik de nailart op mijn teennagels laat drogen. Het masker geeft mijn haarkleur een boost en voedt mijn haar, zodat het straalt van gezondheid!

sowimage

Mijn eenvoudige milieuvriendelijke tip: denk niet alleen aan je haar, maar ook aan de natuur, en kies voor shampoos zonder silicone (die bijgevolg gemakkelijk biologisch afbreekbaar zijn). Want siliconen verspreiden zich, eens ze in het rioolwater terechtkomen, heel snel en zijn slecht voor het milieu (meer weten).

En? Wat zijn jouw tips om je haar in de zomer mooi te houden?

 

Delen

Jouw voorkeuren met betrekking tot je privacy en het gebruik van cookies
Bij Yves Rocher gebruiken we eerste en derde partij cookies om jouw ervaring te verbeteren en je gepersonaliseerde advertenties aan te bieden.
Meer weten? Kijk hier voor meer informatie