GRATIS LEVERING vanaf 30€* + een CADEAU bij elke bestelling*
Terug

Tussenstop in Madagaskar

Op naar Madagaskar, op ontdekkingstocht naar de Aphloia. Deze uitzonderlijke topplant van onze nieuwe Elixir Jeunesse verzorging gaat vervuiling tegen én werkt herstellend.

De reis begon met botanici, die over de hele wereld op zoek gingen naar bijzondere planten. Meer dan twintig jaar geleden landden ze op het eiland Madagaskar en ontdekten ze de Aphloia, die ze vervolgens grondig hebben bestudeerd. In een ecologisch en biologisch onderzoek ontdekten ze haar buitengewone herstellende en beschermende vermogen.

De plant kan namelijk haar schors helemaal vernieuwen en heeft in haar bladeren een natuurlijke molecule die haar beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf: Aphloiol. Onze fytologen zijn er dankzij een exclusief, innovatief en 100% natuurlijk extractieprocedé in geslaagd om op basis van deze molecule een ultrageconcentreerd extract te ontwikkelen. Door dit procedé kan de kracht van de plant op de huid worden overgebracht zonder de integriteit van de planten te schaden.

sowimageNanouh Rahajason

En niet alleen de integriteit van de huid wordt behouden. Onze teams streven ook naar het behoud van de biodiversiteit en de schoonheid van de natuur. Daarom hebben ze veel aandacht voor de omstandigheden waarin de planten die we in onze producten gebruiken worden geteeld en geoogst. Aphloia wordt geoogst op de hoogvlakten van Madagaskar, op ongeveer 30 km van de hoofdstad Antananarivo.

Het zijn daar vooral vrouwen die de bladeren voorzichtig met de hand plukken en alleen in het regenseizoen van oktober tot april, zodat de bladeren gemakkelijker weer kunnen aangroeien. Voor een dynamischere productieketen hebben we bijgedragen aan de financiering van een installatie waarmee de leverancier de planten ter plaatse kan verwerken tot extracten. Zo wordt op lokaal niveau de meerwaarde van het product verhoogd.

sowimageNanouh Rahajason

En dat is nog maar een klein deel van wat allemaal schuil gaat achter het product dat jij gebruikt. Formuleontwikkelaars, verpakkingsingenieurs, beoordelaars van veiligheid- en werkzaamheid... allemaal werken ze dagelijks aan het voortdurende streven naar verbetering om zo producten te ontwikkelen die vrouwen en de natuur steeds mooier maken!

 

En? Wat zijn jouw wonderplanten?

Fotocredits: Rindra RAMASOMANANA

sowimageNanouh Rahajason

Delen

Jouw voorkeuren met betrekking tot je privacy en het gebruik van cookies
Bij Yves Rocher gebruiken we eerste en derde partij cookies om jouw ervaring te verbeteren en je gepersonaliseerde advertenties aan te bieden.
Meer weten? Kijk hier voor meer informatie