ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Anti-aging, anti-rimpel, wat heeft mijn huid nodig?

Anti-aging- en anti-rimpelproducten zijn niet meer weg te denken uit het cosmeticaschap. Maar, hoe en wanneer moet je ze eigenlijk gebruiken? En waarin verschillen ze van elkaar?

Anti-aging, anti-rimpel, wat zijn de verschillen?

Ze lijken qua naam zo’n beetje hetzelfde voor je te doen, maar toch hebben beide productgroepen hun eigen specifieke werking.

Een anti-rimpelproduct heeft een heel specifiek doel. De naam zegt het al: het behandelt rimpels. Het vult rimpels op die al goed zichtbaar zijn (fronsrimpels, kraaienpootjes).

Een anti-agingproduct is veel breder dan een anti-rimpelproduct: het heeft een totaalwerking. Het bestrijdt namelijk ook het verlies van stevigheid van de huid en gaat pigmentvlekken en een doffe teint tegen. Anti-agingverzorging is verrijkt met antioxidanten en hydraterende en voedende ingrediënten. Ook bestrijdt het de zogenaamde oxidatieve stress die het dagelijks leven met zich meebrengt: vervuiling, tabak, zon ... Anti-agingverzorging vormt echt een schild tegen de schadelijke invloeden van buitenaf.

sowimage

Welke verzorging heeft míjn huid nodig?

De staat van je huid verandert naarmate je ouder wordt. Je gaat huidveroudering maximaal tegen door zo vroeg mogelijk het juiste product te gebruiken en vooral door de juiste gewoontes aan te nemen. Zo kun je huidveroudering vertragen door een gezonde leefstijl, een evenwichtig eetpatroon, voldoende beweging én – heel belangrijk - een dagelijks terugkerende beautyroutine.

Het kiezen en gebruiken van anti-agingverzorging heeft alleen zin als je deze gulden regel in acht neemt: je huid altijd goed reinigen en hydrateren. Zo zorg je voor een goede conditie van je huid, ongeacht je leeftijd.

Ben je in de twintig? Dan produceert je huid nog genoeg collageen en heb je geen anti-agingverzorging nodig. Wel kun je langzaamaan een oogverzorging in je beautyroutine opnemen.

sowimage

De eerste rimpels

Naarmate de collageenproductie afneemt, kunnen steeds meer expressierimpels ontstaan. Dat is geen probleem. We raden aan om twee keer per jaar een anti-rimpelkuur te nemen en om te blijven zorgen voor een goede hydratatie. Hiervoor zijn de productlijnen Sérum Végétal en Elixir Jeunesse heel geschikt.

sowimage

Naar een rijpere huid

Omdat een ‘rijpere huid’ minder elastisch is en meer rimpels vertoont, is het 's ochtends en 's avonds gebruiken van een anti-agingverzorging op zijn plaats. Je kunt nu dus beginnen met het regelmatig gebruiken van een anti-agingverzorging. Het Anti-aging supra essence serumAnti-Âge Global is hiervoor heel geschikt omdat het de huid revitaliseert, de huiddichtheid vergroot en tekenen van huidveroudering corrigeert.

sowimage

En daarna?

Doordat de huid minder talg produceert wordt zij dunner en doordat de opperhuid zichzelf langzamer vernieuwt wordt de huid kwetsbaar. Het is belangrijk om nu volop anti-agingverzorging te gebruiken en ondertussen goed te blijven hydrateren. De productlijn Riche Crème is hiervoor perfect vanwege de plantaardige werkstof van 30 kostbare oliën die celvernieuwing stimuleren.

Je kunt geleidelijk aan meer anti-aging- en anti-rimpelverzorging gaan gebruiken, afhankelijk van de staat van je huid. Tekenen van huidveroudering worden immers niet bij iedereen op dezelfde leeftijd zichtbaar. Maak wel goed onderscheid tussen deze twee producten en gebruik ze afhankelijk van wat je huid nodig heeft. Door ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied zijn serums en crèmes tegenwoordig zeer doeltreffend én geschikt voor verschillende huidtypen. Kies het product dat bij jou past!

sowimage

En nu je weet waar je op moet letten: ga je voor anti-rimpel of voor anti-aging? Laat het ons weten bij de opmerkingen!

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken