GRATIS LEVERING vanaf 30€* + een CADEAU bij elke bestelling*
Terug

Ben jij meer kamille of meer korenbloem?

Weet jij waarom onze plantaardige producten uit La Gacilly zo zacht en doeltreffend zijn? We nemen je mee op een wandeling door onze velden, op ontdekkingstocht naar onze bloemen en onze experts.

sowimage

In La Gacilly vormt de passie van de medewerkers het kloppend hart van het merk Yves Rocher. Het zijn mensen van de aarde, zoals ze zichzelf noemen. Ze leven met het ritme van de natuur, die ze zo nauw aan het hart ligt. Het zijn botanisten, tuiniers en agronomen die de planten die de werkstoffen van jouw favoriete producten leveren, koesteren en laten groeien. Maar hoe zorgen ze er nu voor dat de planten alles geven wat ze te bieden hebben, zonder de natuur te forceren of aan te tasten?

sowimage

Op onze 55 hectare velden van geteelde bloemen en biologische landbouw is alles zo ingericht dat de verdienstelijke cyclus van de natuur zijn gang kan gaan, met een beetje hulp van de mens. De bijen van 270 bijenkasten die op het terrein van Yves Rocher staan, weten de diversiteit aan planten zeer te waarderen. Ze gedijen goed als spil van dit beschermde ecosysteem. Ze waarderen vooral de kamille en de korenbloem, die we op het punt staan te oogsten en die aan de honing hun smaak afgeven. Overal rond de velden staan hagen en bosjes en andere planten. Deze trekken roofinsecten aan die het voorzien hebben op beestjes die de teelt vernielen. Zo dragen deze insecten bij aan de bescherming van de cosmetische planten. En in de winter wordt de bodem door middel van planten gevoed, bemest en klaargemaakt, zodat op natuurlijke wijze wordt voorzien in de behoeften van aarde en plant, gebaseerd op het principe van wisselbouw.

Door het beste wat de natuur te bieden heeft te combineren en door ecosystemen die zich langs natuurlijke weg ontwikkelen te reconstrueren, zijn we in staat om je schoonheid te bieden via producten die doeltreffend zijn, die de behoeften van je huid respecteren en die tegelijkertijd het milieu beschermen.

 

 Dat zijn dus de belangrijkste eigenschappen van onze planten. Nu is het aan jou om te kiezen welke plant het beste bij jouw persoonlijkheid past!
We zijn benieuwd naar je reactie op dit artikel!

sowimage

Calendula - Stralend?

sowimage

ArnicaVoedend?

sowimage

Korenbloem - Kalmerend?

sowimage

Kamille - Zacht?

Copyright : Emmanuel Berthier

Delen

Jouw voorkeuren met betrekking tot je privacy en het gebruik van cookies
Bij Yves Rocher gebruiken we eerste en derde partij cookies om jouw ervaring te verbeteren en je gepersonaliseerde advertenties aan te bieden.
Meer weten? Kijk hier voor meer informatie