This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

-10% EXTRA vanaf 25€* met de code 10EXTRA tem 18/07/2022
Yves Rocher
0
Terug

Blauw licht, is dat schadelijk voor je huid?

We kennen allemaal UV-straling, ultraviolette straling en welk effect deze heeft op de huid. Zijn neef, blauw licht, kennen we echter een stuk minder goed. Wij stellen hem aan je voor.

Blauw licht wordt verspreid door de schermen van onze technologische en digitale apparaten. Uit bepaalde studies is gebleken dat we tot zes uur per dag naar een scherm kijken! Dit beruchte licht en de effecten ervan op ons lichaam hebben natuurlijk de aandacht van de wetenschappelijke wereld.

sowimage

Wat zijn de gevolgen van blauw licht voor je huid?

Er is het meeste bekend over de gevolgen voor onze ogen en onze hersenen. Blauw licht wordt opgevangen door speciale oogreceptoren. Deze geven de hersenen vervolgens een seintje dat je wakker moet blijven. Daarom veroorzaakt blauw licht slaap- en concentratieproblemen.

De huid rust echter ook niet uit omdat die óók receptoren bevat die gevoelig zijn voor licht. Onlangs is aangetoond dat blauw licht, als het wordt geconcentreerd in energie, bepaalde processen binnen in de huid kan veranderen. Hierdoor veroudert de huid sneller. De verandering vindt plaats op celniveau en in het DNA in de celkern.

In combinatie met andere intrinsieke en extrinsieke factoren, kan deze verandering in het functioneren van de huidcellen gevolgen hebben voor de kwaliteit van de huid. Een doffe teint bijvoorbeeld.

sowimage

Waarom moet je je beschermen tegen blauw licht?

Als je te veel bloot wordt gesteld aan UV-straling krijg je een waarschuwing. Je merkt dat je verbrandt (overigens is er dan in biologische zin wel al schade aangericht). Als het gaat om blauw licht zijn er echter geen waarschuwingssignalen in de vorm van huidverandering. Het is een onzichtbare agressie die, in combinatie met andere omgevingsstress, kan leiden tot oxidatieve beschadiging en beschadiging van cellen. Hierdoor veroudert de huid sneller.

Je moet jezelf hiertegen dus zo goed mogelijk beschermen!

Hoe bescherm je jezelf?

Het ultra-geconcentreerde Aphloia-extract is de plantaardige werkstof van onze productlijn Elixir Jeunesse. Dit extract beschermt de huid tegen de schadelijke oxiderende effecten:

  • in de diepere huidlagen*: zowel wat betreft de fibroblasten (die zorgen voor de aanmaak van collageen, dé proteïne voor een jonge huid) als wat betreft de extracellulaire matrix, om het huidweefsel soepel te houden.
  • aan het huidoppervlak*: het ultra-geconcentreerd Aphloia-extract beschermt ook de keratinocyten, die essentieel zijn voor een sterke huidbarrière. Deze werking op de barrièrefunctie is cruciaal om de huid te helpen weerstand te bieden tegen de schadelijke gevolgen van het verstrijken van de jaren en van omgevingsvervuiling.

Door deze bescherming en het herstel van de huid dankzij het ultra-geconcentreerd Aphloia-extract blijft de jeugdig stralende huid behouden, ondanks de zware en intense omstandigheden van het dagelijks leven.

* Deze werkingen zijn in vitro aangetoond, specifiek met betrekking tot de schade die verband houdt met blootstelling aan blauw licht.
sowimage

Kort samengevat, blauw licht:

- is onzichtbaar en de gevolgen ervan zijn met het blote oog niet waarneembaar;

- is doordringend en krachtig;

- de blootstelling eraan neemt toe;

- wordt tegenwoordig gerekend tot de omgevingsstress in ons dagelijks bestaan (meer dan zes uur per dag);

- het is belangrijk om je ertegen te beschermen om zo veroudering als gevolg van omgevingsstress tegen te gaan;

- het ultra-geconcentreerd Aphloia-extract beschermt tegen de schadelijke gevolgen van blauw licht binnen in de huid.

Ken jij de schadelijke effecten van blauw licht? Ga jij er de strijd mee aan?

Delen