This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Een verrassing GRATIS* + GRATIS LEVERING met de code SURPRISE tem 23/05/2022
Yves Rocher
0
Terug

De biodiversiteit beschermen

Al sinds het begin een van onze prioriteiten bij alles wat we doen

Met de klimaatopwarming is het in stand houden van de biodiversiteit een levensbelangrijke noodzaak geworden. Als grote natuurliefhebber besefte onze stichter Yves Rocher al lang dat de bescheming van de natuur essentieel was. Deze baanbrekende visie is nog steeds onze leidraad bij de respectvolle teelt van onze planten en de milieuvriendelijke productie van onze verzorgingen.  Meer dan ooit staat de instandhouding van de biodiversiteit centraal in onze manier van werken en zijn. Hiermee bewijzen we dagelijks dat duurzaam verantwoorde schoonheid mogelijk is. 

BESCHERMING VAN DE FLORA

Verantwoorde teelt- en productiemethoden  

In La Gacilly, de bakermat van ons merk en de plek waar we onze plantaardige bestanddelen kweken, ijveren we al sinds ons ontstaan voor de bescherming van de natuur. Agro-ecologie, biologische teelt , wetenschappelijk onderzoek... in alles wat we ondernemen, respecteren wij altijd het natuurlijke ritme van de ecosystemen.

De manier waarop we bijvoorbeeld onze planten kweken (kamille, korenbloem, calendula...) staat niet alleen garant voor hun kwaliteit, maar verbetert ook de vruchtbaarheid van de bodem en verhoogt de plantendiversiteit in onze velden. Onze 9 iconische planten dragen trouwens sinds 30 juli 2021 een UEBT-certificaat. 

sowimage

Een kostbare plantentuin 

Onze plantentuin in La Gacilly, die in 1975 werd aangelegd, strekt zich uit over 2 hectaren en is een echt openluchtlaboratorium. Wij bewaren en onderzoeken er meer dan 1500 plantensoorten en delen onze kennis met meer dan 200 botanische tuinen wereldwijd. Onze tuin is een echte schatkamer voor ons. Zo vind je er bijvoorbeeeld ook zeldzame en bedreigde plantensoorten. Deze unieke plek draagt talrijke certificaten, waaronder het label Jardins Botaniques de France et des Pays francophones, en is ook lid van Botanic Gardens Conservation International. 

sowimage

De Fondation Yves Rocher ijvert voor alle levende wezens 

Onze inzet reikt verder dan de velden van La Gacilly: als eerste mecenas van de Fondation Yves Rocher steunen we al 30 jaar haar acties voor de instandhouding van de biodiversiteit. Zo zijn we erg trots dat we samen met de stichting 100 miljoen bomen hebben kunnen planten in het teken van Plant for Life. Onze nieuwe doelstelling is 35 miljoen nieuwe bomen planten tegen 2025. Waarom juist bomen? Bomen zijn essentieel voor de toekomst van onze dierbare planeet doordat ze CO2 uit de lucht weten te halen. 

sowimage

BESCHERMING VAN DE FAUNA

Wij creëren de juiste omstandigheden 

Door onze grondstoffen op een milieuvriendelijke manier te produceren (agro-ecologie, niet te kort maaien, duurzaam onderhoud van hagen, geen gebruik van herbiciden...) kan het aantal plantensoorten toenemen, wat gunstig is voor de rijkdom van de plaatselijke fauna (insecten, aardwormen, vogels…). We namen ook verschillende maatregelen om dieren te beschermen, zoals de plaatsing van schuilplaatsen voor reptielen, vleermuizen, vlinders en lieveheersbeestjes, het planten van fruitbomen en de aanleg van een meertje.  

sowimage

Wij beschermen de bestuivers 

Bijen zijn essentieel in de levenscyclus. Daarom bestrijden we actief hun verdwijning. Zo plaatsten we 200 bijenkorven op de 60 hectaren biologische bloemenvelden en op al onze sites. Resultaat? Tien miljoen bijen in La Gacilly en ongeveer 5 ton honing per jaar. In Marokko steunen we met de aanleg van imkerijen ook nog eens de bijenteelt in 5 dorpen. Met dit initaitief beschermen we niet alleen de bestuivers, maar helpen we ook de lokale vrouwen om hun activiteiten te diversifiëren. Met deze nieuwe bron van inkomsten kunnen ze hun levensomstandigheden verbeteren en worden ze ook zelfstandiger. 

sowimage

Unieke habitat voor vogels 

Al onze sites en onze plantentuin zijn beschutte plekken voor de biodiversiteit en dragen het LPO-label (Ligue de Protection des Oiseaux - Liga voor de Vogelbescherming). Al 11 jaar lang steunen we deze vereniging. Via deze weg houden we het lokale ecosysteem in stand en indentificeerden we al 82 vogelsoorten, waaronder 58 broedvogels, 28 libellensoorten, 57 vlindersoorten, maar ook hazen en dassen. 

sowimage

DE BIODIVERSITEIT IS VAN ONSCHATBARE WAARDE

Geëngageerde werknemers 

Bij Yves Rocher zijn we ervan overtuigd dat de bescherming van de biodiversiteit een zaak is die voor iedereen belangrijk is. Wij zijn dan ook bijzonder trots op onze Bewakers van de Biodiversiteit. Dit zijn medewerkers die de fauna en flora van onze velden van Morbihan observeren en onderzoeken, hulpmiddelen installeren zoals insectenspiralen of met de Fondation Yves Rocher wereldwijd deelnemen aan bomenplantdagen.

Vrouwen beschermen de aarde 

Steun aan de Fondation Yves Rocher betekent ook bijdragen aan projecten van uitzonderlijke vrouwen die zich inzetten voor de biodiversiteit. Recyclage van plastic, waterbeheer, herbebossing, bodemherstel, upcycling van bioafval, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een vrouw die er zich voor inzet. Dit jaar staat de biodiversiteit van het dierenrijk centraal aangezien de Terre de Femmes International Awards 2022 als thema "Wildfauna" heeft. Wij zijn dan ook meer dan gelukkig dat we kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van hun schitterende projecten. 

sowimage

Dankzij jou! 

Alles wat we al jarenlang onvermoeibaar doen om de biodiversiteit in stand te houden, zou niet kunnen zonder jouw steun. Want voor elke aankoop van een van onze milieuvriendelijke producten, online of in de winkel, plant de Fondation Yves Rocher een boom. Bedankt om je samen met ons in te zetten voor de planeet! 

Sinds ons ontstaan proberen we onophoudelijk de biodiversiteit te beschermen en zo het bestaan van onze mooie planeet te garanderen. Mocht je meer willen weten over de kracht van de natuur, ben je altijd welkom in onze plantentuin of in het gloednieuwe Observatorium van de Biodiversiteit van de Fondation Yves Rocher.

See you in La Gacilly! 

sowimage

Delen