ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

De Jojoba

Lees hier alles over dit ingrediënt dat geroemd wordt om zijn kalmerende, herstellende werking!

sowimage

BOTANIQUE

LATIJNSE NAAM

Simmondsia chinensis

VOLKSNAMEN

Jojoba, Woestijngoud

FAMILIE

Simmondsiaceae

HERKOMST

Woestijngebieden in het noorden van Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten

sowimage

DE GENIALITEIT VAN HET PLANTENRIJK - LEVEN

Het plantenrijk heeft het zaadje uitgevonden om zijn voortbestaan veilig te stellen.

Zodra de omstandigheden ideaal zijn, begint het te ontkiemen en ontstaat er een nieuwe zaadkiem, waardoor de soort op de lange termijn kan overleven. Maar om die nieuwe plant te laten groeien, moet het zaadje over een energievoorraad beschikken. Die is noodzakelijk om de plant te voeden totdat die op eigen kracht middels fotosynthese kan overleven. De plantaardige oliën, die opgeslagen liggen in het oliehoudende zaadje, vormen de lipidereserves die van levensbelang zijn voor de jonge plant.

sowimage

DE HERKOMST VAN ONS EXTRACT

Om ongeacht de seizoenen of het klimaat verzekerd te zijn van een regelmatige en kwalitatieve toevoer, betrekken onze laboratoria hun Jojoba-olie uit drie verschillende landen: Argentinië, Peru en Israël.

Jojoba is een plant die bijzonder goed gedijt in gebieden met grote droogte, in de volle zon, en groeit in voedselarme bodems.

Het is een tweehuizige struik: de ene struik draagt alleen mannelijke bloemen en de andere alleen vrouwelijke. Hierdoor moeten de teeltgronden dus 'intelligent' aangeplant worden: ze bestaan uit 5% mannelijke bomen tegenover 95% vrouwelijke bomen. De mannelijke bomen staan zo opgesteld dat ze met behulp van de wind de hele plantage kunnen bestuiven! De zaden worden geraapt zodra ze op de grond vallen. Ze bestaan voor meer dan 60% uit vloeibare was die we Jojoba-olie noemen.

sowimage

ONS EXTRACT

De talgklieren produceren talg die deel uitmaakt van de hydrolipidenlaag die fungeert als eerste beschermingsmechanisme tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Soms is dit natuurlijk afgescheiden laagje echter niet voldoende om te voorkomen dat de huid uitdroogt.

Daarom doen de laboratoria van Yves Rocher een beroep op Jojoba-olie. Deze wordt via koude persing en zonder oplosmiddelen uit de zaden gewonnen, waardoor alle werkzame stoffen intact blijven. En doordat Jojoba-olie veel ingrediënten bevat die verwant zijn aan de talg op de huid, heeft deze ook een beschermende werking en gaat ze uitdroging van de huid tegen. Op de huid wordt een dun, niet vettig laagje gelegd dat de natuurlijke hydratatie van de huid in stand houdt en beschermt tegen de schadelijke effecten van kou en droogte. Jojoba-olie staat bekend om haar verzachtende werking, zodat uitdroging van de huid beperkt wordt. Onze laboratoria hebben aangetoond dat Jojoba-olie het herstellend vermogen* van de cellen aan het huidoppervlak en in de diepere lagen stimuleert, en de huid kalmeert, doordat ze de effecten van omgevingsstress vermindert*.

Jojoba-olie wordt toegevoegd aan alle herstellende haarverzorgingsproducten en met name aan de Universele botanische haarbalsem.

*in vitro getest

Ben jij al op de hoogte van de weldadige eigenschappen van Jojoba? Vertel het ons!

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken