ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Minder plastic, meer natuur

Wij zijn er altijd van overtuigd geweest dat er geen kleine gebaren bestaan om een betere toekomst op te bouwen. Natuurlijkheid en eco-design staan centraal in de ontwikkeling van onze producten.

REDUCE: minder, maar beter

Bij Yves Rocher wordt verpakking teruggebracht tot de essentie. We werken al heel lang aan het terugdringen van ons gebruik van plastic. Natuurlijkheid en ecodesign staan dan ook centraal in de ontwikkeling van onze producten.

Zo laten onze geconcentreerde douchegels, dankzij hun unieke formule, toe om net zoveel douches te nemen met een flesje van 100 ml als met een flesje van 400 ml. Dat staat gelijk aan 50%* minder plastic om te douchen, maar met nog steeds evenveel plezier in het gebruik.

Wat betreft de plasticfolie die onze skincare- en make-upproducten omhult, hebben we oplossingen bedacht om deze niet langer te gebruiken. Sinds september 2021 gebruiken we een nieuwe verpakking voor onze skincare; Zo kunnen we 40% karton besparen, ofwel 78 ton over een jaar.

Om nog een stapje verder te gaan, hebben we ook de GREEN HEROES**-collectie gecreëerd. Deze solid shampoos en cleanser hebben zowel een geconcentreerde doeltreffendheid als zero plastic waste. En we blijven ons elke dag een beetje meer inspannen om het gebruik van plastic te verminderen door navul- en hergebruikalernatieven te onderzoeken – stay tuned!***

Green Heroes

RECYCLE: niets gaat verloren, alles wordt herbruikt

We hebben ervoor gekozen om recycleerbare materialen te gebruiken voor onze verpakkingen en waar mogelijk gerecycleerde materialen. Sinds 2020 zijn alle flessen die onze fabrieken verlaten gemaakt van 100% gerecycleerd plastic dat volledig recycleerbaar is****. Dit staat gelijk aan een besparing van nieuw plastic van meer dan 2.700 ton per jaar*****.

Vandaag gaan we nog verder door onze winkels uit te nodigen om een ​​inzamelactie te starten voor producten die niet vanuit huis kunnen worden gerecycleerd. Gebruikte make-up, glazen en plastic verpakkingen, enz. Van Mexico tot Maleisië, Tunesië, Oekraïne, Mongolië, Hong Kong en Frankrijk worden met lokale partners initiatieven opgezet om je lege producten nieuw leven te geven.

In Frankrijk bijvoorbeeld kan je gebruikte make-up direct bij de kassa van je winkel inleveren. Onze beauty advisors nemen ze aan en geven ze door aan onze partner Terracycle, die zorgt voor de volledig recycling ervan.

In Thailand hebben 30 Yves Rocher-winkels de afgelopen twee jaar een grote actie georganiseerd om plastic flessen in te zamelen en te recycleren. Klanten kunnen hun lege flessen deponeren in de daartoe bestemde recyclagedozen. Deze containers zullen vervolgens worden gerecycleerd tot totebags. Waar ter wereld je ook bent, door deel te nemen aan deze grote inzameling in een van onze winkels, maak je een mooi gebaar voor een groenere wereld. Zowel de planeet als wijzelf zijn je ongelooflijk dankbaar.

Wij zijn ervan overtuigd dat we samen dingen kunnen veranderen : samen streven naar minder afval en meer natuur op onze mooie planeet.

*Vergeleken met de verpakking van een 400 ml douchegel.
**Super Committed.
***Blijf op de hoogte van ons nieuws.
* Dit is niet van toepassing op :
- Het plastic van dienstdoppen, etiketten en pompen waarvoor wij blijven werken aan de verwerking van gerecycleerd plastic.
- De flessen van onze oplosmiddelen die momenteel om compatibiliteitsredenen niet in PET worden gemaakt. Deze flessen zijn echter nog steeds recycleerbaar.
***** Volgens onze verkoopprognoses voor 2020.

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken