100 ZOMERKITS t.w.v meer dan 300€ te winnen en ook een heleboel andere cadeautjes* van 14/07/2021 tem 15/08/2021
Yves Rocher
0
Terug

Eco wordt fun!

Oef, ecologie is niet langer iets wat 'moet'! Dankzij een ongeziene innovatie is de Geconcentreerde douchegel goed voor onze huid én voor het milieu. Een mooie manier om zich te engageren.

sowimage

Minder, maar beter.

En als we het milieu nu ook eens beschermden via onze kleine alledaagse handelingen? Deze vraag lag aan de basis van de innovatie die door de laboratoria van Yves Rocher ontwikkeld werd. “Het idee was om een geconcentreerde formule te verkrijgen die minder water bevat dan een klassieke douchegel, maar toch dezelfde doeltreffende werking te behouden” legt Virginie Couturaud, directrice Wetenschappelijke Valorisatie van het merk, uit.

Resultaat: een flacon van 100 ml met een capaciteit van een fles van 400 ml, wat gelijk is aan veertig douches! Maar de verminderde impact van de Geconcentreerde douchegel op het milieu komt ook door de doseerdop die precies de hoeveelheid afgeeft die voldoende is voor het hele lichaam: één keer knijpen voor één keer douchen en het milieubewust genieten is compleet!

sowimageMarcus Walters / Talkie Walkie

Een fijne en milieuvriendelijke textuur

De formule is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook plantaardig (ze bestaat voor 97% uit natuurlijke ingrediënten), en bevat geen parabenen of conserveringsmiddelen. En dan het gevoel: de lichte, romige geconcentreerde gel verandert in een verfijnde en zijdezachte schuimmassa. Dankzij de gepatenteerde formule, is deze ongekende galeniek (textuur + parfum) gemakkelijk biologisch afbreekbaar.

Maar de Geconcentreerde douchegel levert geen half werk, want hij is groen tot aan zijn verpakking toe. Zijn recyclebare verpakking bestaat uit gerecycled plastic waarvoor twee keer minder materiaal nodig is dan voor het grote formaat. Dat is praktisch omdat hij zo minder plaats inneemt in de badkamer maar vooral ook in de vrachtwagens die hem vervoeren.

Onze prognose: vijf keer minder vrachtwagens op de weg en een vermindering van het broeikaseffect met 50%**.

**in vergelijking met de verpakking van een flacon van 400 ml

We sluiten ons aan bij de planters van bomen!

Kleine flacon, grote gevolgen: elke keer dat er een flacon wordt gekocht, plant de Fondation Yves Rocher, onder bescherming van het Institut de France, een boom. Ben jij er klaar voor, om over te stappen op deze nieuwe Geconcentreerde douchegel?

Delen