ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Een bezoek aan La Gacilly

We nemen je mee op ontdekkingstocht naar het dorp La Gacilly, langs plekken die een sleutelrol hebben gespeeld in de geschiedenis van het Merk. Een geschiedenis die al zestig jaar teruggaat.

sowimage

Het verhaal van Mijnheer Yves Rocher en het gelijknamige Merk begint in het hart van het 3.000 inwoners tellende Bretonse dorp La Gacilly. Het ligt tussen Rennes en Vannes en het is meer dan Yves Rochers geboortegrond en de plek waar het allemaal begon...
Het dorp verwelkomt tegenwoordig namelijk meer dan 350.000 bezoekers per jaar. We nemen je mee op ontdekkingstocht naar La Gacilly, waar het Merk Yves Rocher al zestig jaar geschiedenis schrijft.

Kom maar mee!

De uitzonderlijke botanische tuin van Yves Rocher

Deze botanische tuin strekt zich uit over twee hectare grond en is in 1977 opgericht in La Gacilly. Het is een echt openluchtlaboratorium waarin meer dan 1.500 soorten groeien, onder het toeziend oog van een team van tuiniers-botanisten. In de tuin bevinden zich de etnobotanische en exotische collecties, de nationale collectie van alsemsoorten, de geurende tuingeraniums, de planten voor cosmetica en parfums, het arboretum en het bamboebos.

Deze bijzondere tuin is open voor publiek en bevat ook zeldzame en bedreigde rassen. Hij vormt voor de onderzoekers voor Plantaardige Cosmetica© van Yves Rocher een enorme bron van inspiratie.

sowimage

Acht emblematische planten die op acro-ecologische wijze worden geteeld

Zestig jaar en bijna zestig hectare aan bloemenvelden in La Gacilly! Dit aantal is nog indrukwekkender als je beseft dat al deze velden het keurmerk 'Biologische teelt' dragen en de teelt op acro-ecologische wijze plaatsvindt. Dat betekent dat onze botanisten en agronomen de natuur observeren en onderzoeken, zodat ze in synergie met de natuur onze acht emblematische planten kunnen produceren (Duitse Kamille, Romaanse Kamille, Arnica, Calendula, Korenbloem, Malve, Edulis en IJskruid).

Het behoud en zelfs de verbetering van de bodemgesteldheid, de ecosystemen en de gezondheid van de mens zijn gewaarborgd. Dit evenwicht zorgt voor sterkere planten! Deze acht emblematische planten zijn opgenomen in de formules van meer dan 30% van onze producten.

sowimage

De productielocaties van Yves Rocher, Made in Bretagne

Het verhaal gaat terug tot 1959. Dan fabriceert en verkoopt Mijnheer Yves Rocher vanaf de zolderkamer van zijn ouderlijk huis zijn eerste zalfjes op basis van Speenkruid. Zestig jaar later is de productie nog altijd 'Made in France', zelfs 'Made in Bretagne'. Drie productielocaties liggen namelijk op maar enkele kilometers van elkaar verwijderd. De eerste in Croix-des-Archers (La Gacilly) en de twee andere in Rieux (make-up) en in Ploërmel (parfum). Mijnheer Yves Rocher was een visionair en zakenman en droeg actief bij aan de industriële ontwikkeling van zijn regio door op zijn geboortegrond werkgelegenheid te creëren.

Tegenwoordig werken er in Bretagne meer dan 2.700 medewerkers en zijn meer dan 350 miljoen producten 'Made in Bretagne', 80% van de productie van het Merk. Bovendien heeft de Franse vogelbescherming (LPO) alle Bretonse industrielocaties van Yves Rocher aangewezen als 'Biodiversiteitsschuilplaatsen'.

sowimage

La Gacilly, een bakermat van biodiversiteit

Een ontdekkingstocht naar La Gacilly en de gronden van Mijnheer Yves Rocher is een unieke ervaring, dicht bij de natuur. 100% van de productielocaties van Yves Rocher zijn namelijk 'Biodiversiteitsschuilplaatsen'. Maar dat is nog niet alles, want Yves Rocher zet zich samen met de Franse vogelbescherming (LPO) ook in voor het beschermen en benutten van zijn natuurlijke erfgoed in La Gacilly.

Mijnheer Yves Rocher kwam altijd op voor het plantenrijk en dierenwelzijn. Een bezoek aan La Gacilly laat je de omvang van zijn inzet en betrokkenheid inzien. Een unieke belevenis, waarbij je helemaal wordt ondergedompeld in dit kleine dorpje dat verborgen ligt in het hart van Bretagne. Het Merk Yves Rocher heeft ook een ecologisch hotel, dichter bij de natuur kun je niet komen.

sowimage

Ecohotel & Spa La Grée des Landes

Leven in harmonie met de natuur is mogelijk! Yves Rochers zoon Jacques bedacht een ecologisch hotel, midden in de natuur, omringd door tien hectare groen gebladerte. Het concept van deze oase van rust is eenvoudig: het delen van dezelfde habitat met flora en fauna, zonder die te verstoren.

Het gebouw gaat geheel op in het landschap en is volledig duurzaam ontworpen: de hotelkamers, de in een honderd jaar oude cipres verborgen boomhut, de drie plantensuites verscholen in het park en ook de spa en de wellnessruimte. Het hotel beschikt ook over een gastronomisch restaurant, Les Jardins Sauvages, dat alleen biologische en lokale producten gebruikt, afkomstig van lokale producenten en uit de eigen moestuin.

De Spa biedt een heerlijk moment van 'Natural Slow LIFE'-ontspanning om nieuwe energie op te doen. Bijvoorbeeld voor een wandeling in het aangrenzende bos of om het dorp te ontdekken tijdens het Fotofestival van La Gacilly.

* Levensritme in de natuur 

sowimage

Het Fotofestival van La Gacilly

In 2004 ontstond het Fotofestival van La Gacilly. Al vijftien jaar worden tijdens deze openlucht foto-expositie - één van de grootste van Europa - de muren, tuinen en gevels van La Gacilly met foto’s bekleed.

Het Merk Yves Rocher is de belangrijkste sponsor van dit artistieke en geëngageerde evenement, dat een unieke manier is om milieu-issues onder de aandacht te brengen. Dankzij het Merk kwamen in 2017 bijna 400.000 mensen naar La Gacilly om het dorp en de tentoongestelde foto's te ontdekken. Kom alles te weten over het Fotofestival van La Gacilly.

sowimage

Het Maison van het Merk Yves Rocher

In september 2017 opende het museum Maison Yves Rocher zijn deuren. De bezoeker wordt 45 minuten lang ondergedompeld in vijf multizintuiglijke werelden en meegevoerd naar het hart van het Merk. De adembenemende setting vertelt het verhaal van een bijzondere Bretonse man met een grote liefde voor de natuur, een visionair die zijn intuïtie uitbouwde tot een internationaal cosmeticamerk.

Het Maison Yves Rocher ligt midden in het dorp, net als het restaurant Le Végétarium, een 'groen' en gemoedelijk restaurant. Ook vind je hier de winkel en het schoonheidsinstituut van Yves Rocher.

 

sowimage

En jij, heb jij la Gacilly reeds bezocht? Vertel ons jouw verhaal bij de comments hieronder !

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken