ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Een milieubewust jaar bij Yves Rocher

Aan het begin van dit jaar willen we je kennis laten maken met onze beloftes voor het milieu en voor onze klanten.

Plantaardige Cosmetica®, een unieke band met de natuur

Yves Rocher is sinds 1959 de Expert in Plantaardige Cosmetica®. Het Merk selecteert de ingrediënten met zorg en probeert steeds groenere formules te ontwikkelen. Het jaar 2020 vormt daarop geen uitzondering! Van zorgvuldig geselecteerde plantaardige werkstoffen tot formules die beter zijn voor het milieu en voor jouw huid... Hier vind je meer informatie over onze werkwijze.

sowimage

Om natuurlijke formules te maken die zintuiglijkheid en doeltreffendheid combineren, beginnen we met het kiezen van de juiste ingrediënten. 81% van onze ingrediënten is van natuurlijke oorsprong en 100% van onze werkstoffen is van plantaardige oorsprong.

En we gaan zelfs nog verder! Naast de 1.300 ingrediënten die verboden zijn volgens de Europese regelgeving, hebben wij er nog eens 300 uitgesloten in onze producten. Een paar voorbeelden:

- In 2010 zijn we gestopt met het gebruik van siliconen in al onze shampoos. Siliconen zijn namelijk niet goed biologisch afbreekbaar

- In 2018 hebben we de microbolletjes van polyethyleen uit onze scrubs en peelings gehaald, twee jaar voordat de Europese regelgeving deze bolletjes zal verbieden.

- In 2019 zijn we in al onze haarproducten gestopt met het gebruik van polymeren die moeilijk biologisch afbreekbaar zijn.

- 100% van onze douchegels en shampoos is eenvoudig biologisch afbreekbaar.

 

sowimage

Onze plantaardige productieketens, het kloppend hart van La Gacilly

Onze plantaardige productieketens, het kloppend hart van La Gacilly

 

Als we het hebben over commitment, doen we de dingen niet half. Het dorp La Gacilly in Bretagne blijft een strategische plek voor Yves Rocher. Hier worden op 60 hectare biologisch gecertificeerd landde acht legendarische planten geteeld (Calendula, Korenbloem, Duitse kamille, Romaanse kamille, Arnica, Malva, Edulis en IJskruid).

Het behoud en zelfs de verbetering van de bodemgesteldheid, de ecosystemen en de gezondheid van de mens zijn gewaarborgd. Dit evenwicht zorgt voor sterkere planten. Deze acht emblematische planten zijn opgenomen in de formules van meer dan 30% van onze producten.

De rest van onze plantaardige ingrediënten komt van over de hele wereld. We selecteren deze ingrediënten bij partners die onze waarden delen en die aandacht hebben voor hun akkers. Zo zorgen we ervoor dat de lokale gemeenschappen onder goede omstandigheden kunnen leven en werken en dat ze een fatsoenlijk inkomen hebben.

sowimageDominique Rolland

En wat betreft de productie en verpakkingen van onze producten?

En wat betreft de productie en verpakkingen van onze producten?

We hebben het al gehad over de ingrediënten en formules van onze producten, maar laten we ook eens kijken naar onze productverpakkingen. 93% van de PET-flacons bevat bijvoorbeeld gerecycled plastic wat in 2018 een besparing van meer dan 424 ton plastic opleverde. We gebruiken gerecycled plastic het liefst voor zoveel mogelijk van onze producten. Dit zorgt voor een groter effect dan wanneer we het alleen in een speciale productlijn zouden gebruiken. We denken ook op de lange termijn. We doen ons best om de hoeveelheid plastic in onze verpakkingen te verminderen en willen in 2025 alleen nog maar recyclebare en gerecyclede verpakkingen hebben.

Daarnaast verminderen we het verbruik van water en energie in onze fabrieken en investeren we in duurzame energie. We denken goed na over de circulaire economie. We hebben bijvoorbeeld een testsysteem in gebruik genomen om het karton in onze fabrieken te recyclen tot cadeauverpakkingen voor de kerst.

sowimage

We zetten ons ook in voor de maatschappij

Om onze toewijding te tonen is Yves Rocher sinds 1991 de belangrijkste sponsor van de Fondation Yves Rocher. Er zijn inmiddels al twee succesvolle programma's gestart. Het eerste programma 'Plant for the Planet' is twaalf jaar geleden gestart en zal dit jaar met de hulp van 30 ngo's het doel van 100 miljoen geplante bomen over de hele wereld bereiken. Het tweede programma 'Terre de Femmes Awards' reikt ieder jaar prijzen uit aan vrouwen over de hele wereld om hen te bedanken, te eren en te ondersteunen in hun projecten ten gunste van het milieu en de bescherming van onze planeet. In de afgelopen achttien jaar hebben al bijna 430 vrouwen deze prijs in ontvangst mogen nemen.

Toewijding betekent pas iets als woorden door kracht bijgezet worden, en daar zijn wij het bewijs van. 2020 staat opnieuw in het teken van toewijding, net als veel voorgaande jaren en hopelijk ook nog veel toekomstige jaren.

sowimage

En wat doe jij om je steentje bij te dragen?

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken