ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Focus op Monoï en de Tiarébloem!

Ook zo dol op die betoverende geur die direct doet denken aan zonovergoten vakantiebestemmingen? Dan is er goed nieuws! Wij vertellen je alles over onze Monoï en de beroemde Tiarébloem!

sowimage

De Tiarébloem: traditioneel, eenvoudig en authentiek

Op de kalkhoudende, vulkanische gronden van Polynesië groeit de Tiarébloem uit Tahiti het best.

Deze tropische heester kan vier meter hoog worden en bloeit het hele jaar door, maar heeft een bloeipiek in de zomerperiode van oktober tot januari.

De overwegend witte bloemen verspreiden een heerlijke, lieflijke geur! Een schoonheid die de harten van de Polynesiërs wist te veroveren. Zodanig dat zij de bloem verhieven tot het handelsmerk van de regio, hét symbool van Tahiti.

sowimage

Monoï: eeuwenoude traditie van beautyverzorging

Al eeuwenlang gebruiken de Polynesische vrouwen Monoï als beautyverzorging en als parfum voor hun hele familie.

Volgens de oude methode werden de bloemblaadjes van de Tiarébloem direct in contact gebracht met versgeraspt vruchtvlees van rijpe kokosnoten.

sowimage

Een productiewijze met respect voor mens en milieu

De Tiarébloem die gebruikt wordt voor de vervaardiging van onze Monoï de Tahiti, komt alleen in Polynesië voor, is gecertificeerd en draagt het kwaliteitslabel 'A.O.C.'. Dit label houdt in dat zowel de echtheid en kwaliteit als de lokale productie gegarandeerd worden.

De Tiarébloem wordt duurzaam geteeld: er wordt nauwelijks geïrrigeerd en er wordt alleen natuurlijke mest gebruikt. Zodra de bloemen het knopstadium bereiken, worden ze met de hand geplukt om vervolgens verwerkt te worden tot Monoï-olie.

sowimage

Dit gebeurt volgens een gecontroleerd protocol, waarbij de blaadjes van de Tiarébloem tien dagen lang worden geweekt in kopraolie (kopra is vruchtvlees van de kokosnoot dat in de zon gedroogd is).

Om er zeker van te zijn dat er altijd voldoende Monoï-olie geleverd kan worden zonder onze eisen aangaande respect voor mens en natuur te laten varen, kopen wij de olie in bij een lokaal partnerlaboratorium. De Monoï-olie van Yves Rocher is uniek voor deze regio en wordt duurzaam en verantwoord geproduceerd volgens een eeuwenoud procedé.

sowimage

Wil je weten welke heilzame effecten Monoï heeft op je huid? Klik dan hier!

Hou jij ook zo van Monoï en gebruik jij de plant ook nog op een andere manier? Vertel het ons!

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken