ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Het Atelier des Eaux Botaniques in La Gacilly

Welkom in het atelier waar we onze bloemenwaters produceren. We tonen je graag hoe we onze hydrolaten maken. 100% geproduceerd bij Yves Rocher, 100% lokaal!

Een nieuwe schakel in de expertiseketen van Yves Rocher en bovendien 100% lokaal.

Al meer dan 60 jaar kiest Yves Rocher resoluut voor schoonheid die zowel mens als aarde respecteert en aansluit bij ieders leefwereld.

Wegens zijn verantwoorde en milieuvriendelijke aanpak is Yves Rocher het lievelingsmerk van de Françaises*. Gedreven door deze waarden installeerde het merk zijn allereerste distillatieatelier in La Gacilly, de Bretonse bakermat van het merk. Het is daar, vlakbij zijn productie-eenheden, dat het zijn plantenwaters (hydrolaten) haalt uit lokale planten die volgens de principes van de biologische en agro-ecologische landbouw gekweekt worden. Het Atelier des Eaux Botaniques van Yves Rocher vervolledigt op coherente wijze de unieke expertiseketen van La Gacilly waar zich het hele productieproces - van zaadje tot beautyproduct - afspeelt.

De plantenwaters die gedistilleerd worden in het Atelier des Eaux Botaniques Yves Rocher worden gebruikt in bepaalde producten die vlakbij het atelier in de fabriek van Les Villes Geffs van La Gacilly en in Rieux geproduceerd worden. Een lokaal circuit betekent minder CO2-uitstoot door het transport van de goederen, een kleinere ecologische en koolstofafdruk en een lokale verankering #MadeinFrance. 

*Bron: kantar-panel beauty 2019.

sowimage

Plantendistillatie

Zo ontstond het Atelier des Eaux Botaniques, de eerste productie-eenheid van bloemenwaters - 100% Yves Rocher en 100% lokaal!

In het voetspoor van ons succesvol industrieel model maakt het Atelier des Eaux Botaniques deel uit van ons landbouwsysteem waar agro-ecologie en de bescherming van de biodiversiteit centraal staan.

sowimage

Van bloemenveld tot biologisch plantenwater

Als onderdeel van de lokale plantaardige productieketen produceert het Atelier des Eaux Botaniques sinds de lente van 2020 korenbloem-, Romeinse-kamille-, kamille- en pepermuntwater.

Deze essences worden gebruikt in talrijke producten of worden zo verkocht, zoals het plantaardige korenbloemwater dat kalmerende eigenschappen heeft.

sowimage

Onze plantenwaters zijn echte actieve bestanddelen die in talrijke producten van Yves Rocher aanwezig zijn:

Het plantaardige kamillewater in het gamma Pure Camomille, het korenbloemwater in het gamma Pur Bleuet, het pepermuntwater in de zuiverende maskers Pure Menthe en de Romeinse kamille in talrijke andere gamma's.

sowimage

Hoe worden de bloemenwaters geproduceerd?

Om 1 ton hydrolaat te krijgen wordt er 2 uur gedistilleerd, gevolgd door een filtratie- en pasteurisatieproces dat 40 minuten duurt.

Ken jij het verschil tussen een hydrolaat, een bloemenwater, een plantenwater en een plantaardig water?

Een hydrolaat is de watersubstantie afkomstig van de distillatie van bloemen of andere delen van de plant. Bloemenwater wordt enkel verkregen door distillatie van de bloemen (knoppen).

In het Atelier des Eaux Botaniques distilleren we pepermuntblaadjes en de bloemenhoofdjes van korenbloem, Romeinse kamille en kamille. De ingrediënten die we willen distilleren zijn immers aanwezig in de hele plant.

We produceren dus eigenlijk geen echte bloemenwaters, maar plantenwaters of plantaardige waters. Ook de term 'hydrolaat' is op zijn plaats.

sowimage

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken