HET GROTE ZOMERSPEL: SPEEL MEE EN ONTDEK SNEL JE PRIJS!
Terug

Het grote mascaradossier: hoe kies je een mascara?

sowimage

Een goede mascara is onmisbaar om je oogopslag intenser te maken, maar waar moet je zoal op letten bij het kiezen van de juiste mascara? Welke kleur? Welk soort borsteltje? Wij leren je alles!

Hoe kies ik de juiste mascara?

Om te beginnen moet je weten wat voor soort wimpers je hebt: zijn ze dun, recht, kort...? Want voor ieder type wimpers is er een andere mascara!

sowimage
  • Ik heb dunne wimpers, waardoor het lijkt alsof mijn wimperrand nauwelijks bedekt is

Dan heb je zeker baat bij een volumemascara! Met het geïntegreerde, dikke borsteltje wordt elk wimperhaartje omhuld en voller gemaakt.

Voor een oogopslag met maximaal volume, ben je hier aan het juiste adres! De Mascara ultra-volume sexy pulp is verrijkt is met Carnaubawas die wimper voor wimper omhult en voller maakt, waardoor de haartjes ook goed van elkaar gescheiden worden.

De formule van de Mascara volume elixir is verrijkt met Hibiscuspeptides om de wimpers te versterken en te beschermen en om ze meer volume te geven.

 

  • Ik heb rechte wimpers en het is mijn droom om perfect gekrulde wimpers te hebben

Kies dan voor een mascara met een krullende werking en een modellerend borsteltje waarmee je een glamour look creëert die zeker niet onderdoet voor die van de sterren van het witte doek. Hiervoor is de Mascara vertige volume ideaal, want dankzij het wimperkrullende effect worden je wimpers gefixeerd en gestructureerd.

sowimage
  • Ik heb korte wimperhaartjes en ik heb al allerlei mascara's geprobeerd. Volume creëren lukt altijd wel, maar langere wimpers creëren krijg ik niet voor elkaar

Je hebt een wimperverlengende mascara nodig met een borsteltje dat de textuur tot in de puntjes op de wimpers afzet en dat tegelijkertijd zo fijn is dat alle wimperhaartjes goed omhuld worden.

Gebruik je liever een elastomerenborsteltje? Dan is de Wimperverlengende mascara 360° ideaal voor jou. De formule is verrijkt met Amandelproteïne, waardoor de wimpers gespreid en perfect van elkaar worden gescheiden. Je wimpers worden zo verlengd en je ogen lijken groter!

Gebruik je liever een vezelborsteltje? Dan zal de Mascara vertige longueur je kunnen verrassen: met het microborsteltje worden zelfs de allerkleinste wimperhaartjes optimaal bedekt! De formule is verrijkt met Elemigom die zorgt voor een fixerende en structurerende werking. Voor mooie, lange wimpers zonder klonters!

sowimage
  • Ik wil altijd een onberispelijke look, zelfs onder meeste extreme omstandigheden

Dan is waterproof mascara voor jou de beste keus. Je hoeft niet meer bang te zijn dat je mascara uitloopt en je hele make-up om zeep helpt. Met de Wimperverlengende mascara 360° waterproof of de Mascara volume 360° waterproof leef je je leven onbezorgd en in volle vaart!

  • Ik wil meerdere effecten tegelijkertijd: meer lengte en meer volume. Kan dat?

Let wel op als je verschillende effecten tegelijk gaat creëren, want je loopt dan het risico dat je het geheel tenietdoet en het resultaat juist teleurstellend wordt. Je kunt je beter focussen op je wimpertype en uitgaan van het voornaamste gewenste effect om zo een perfect oogopslag te creëren.

Welke kleur mascara kies ik?

 

sowimage

Dat is niet zo moeilijk: bij de kleurkeuze van je mascara moet je drie factoren in het oog houden: je huidskleur, de kleur van je ogen en de kleur van je make-up.

Als je op safe wilt spelen, neem je zwart. Zwart is de basis van iedere make-up en staat eigenlijk bij alles en iedereen goed, ongeacht de kleur van je huid en ogen. Maar je kunt natuurlijk ook voor een speelser effect kiezen. In dat geval breng je op de puntjes van je wimpers wat mascara in een trendy kleur aan.

 

Heb je groene ogen? Gebruik dan een bruine mascara voor een natuurlijkere stijl, of juist een paarse kleur om je ogen te accentueren.

Heb je blauwe ogen? Met bruinemascara creëer je een zachte, natuurlijke oogopslag.

Heb je bruine ogen? Gebruik dan het liefst bruin of blauw, want daarmee komen jouw mooie, bruine ogen het best tot hun recht.

Hoe lang kan ik mascara bewaren?

Mascara is één van de minst lang houdbare make-upproducten: tussen twee en drie maanden. Door het gebruik wordt het borsteltje vaak uit de flacon gehaald, waardoor de formule regelmatig in contact komt met de lucht en sneller uitdroogt. Het gevolg daarvan is dat de formule gaat klonteren (een goed excuus om nieuwe mascara's uit te proberen ;) )!

De juiste manier om mascara aan te brengen?

Stap 1

Breng je mascara vanaf de wimperbasis met zigzagbewegingen aan. Zo worden de haartjes goed omhuld en van elkaar gescheiden.

 

Heb je ronde of amandelvormige ogen? Dan is het zinvol om je oogopslag te verbreden. Begin op de wimperbasis en werk naar de buitenzijde van het oog om echte reeënogen te creëren.

Stap 2

Bedek vervolgens ook de onderste wimpers en volg daarbij de natuurlijke wimperaanzet. Beweeg het borsteltje van boven naar beneden

 

sowimage
Stap 3

Als final touch van deze stap kun je nog een tweede laag mascara aanbrengen.

Stap 4

Oeps, foutje gemaakt? Geen nood! Wacht tot de mascara droog is. Neem dan een droog wattenstaafje en tokkel daarmee op de verkeerd aangebrachte mascara.

En hier nog wat extra tips:

Let erop dat je aan het eind van de dag je make-up verwijdert. Sla deze stap nooit over, want hij is cruciaal voor het behoud van je wimpers! Gebruik hiervoor een reinigingsolie of -melk of micellair water, afhankelijk van je huidtype en van wat je zelf prettig vindt. Wil je meer weten? Bekijk dan onze tutorial: de onmisbare stappen om make-up te verwijderen.

Deel jouw mooiste looks met ons hier in de comments!

Delen

Jouw voorkeuren met betrekking tot je privacy en het gebruik van cookies
Bij Yves Rocher gebruiken we eerste en derde partij cookies om jouw ervaring te verbeteren en je gepersonaliseerde advertenties aan te bieden.
Meer weten? Kijk hier voor meer informatie