ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Hoe bescherm je je huid tegen de zon?

Wanneer je naar het strand gaat, breng je ongetwijfeld een zonnecrème aan. Maar wat doe je gewoon overdag? Ontdek nu onze tips en adviezen!

Zonnecrème of gezichtsverzorging met SPF? 

Hoewel de zon ongetwijfeld goed is voor je humeur, is ze toch niet de beste vriend van je huid. De UVA- en UVB-stralen die ze uitzendt zijn agressief voor de huid en liggen aan de basis van de versnelde huidveroudering en het vroegtijdig verschijnen van rimpels. Anders gezegd: de zon is de grootste oorzaak van huidveroudering. 

Om het risico te beperken, kun je je gezicht beschermen met de juiste producten. 

Er bestaan 2 soorten gezichtscrèmes: zonbeschermingsproducten en crèmes met SPF (zonbeschermingsfactor). 

 

 

Zonnebeschermingsproducten worden gebruikt bij langere blootstelling aan de zon

Deze producten zijn geschikt aan zee, voor een zondagse barbecue of op het tennisveld. Ze zijn ook geknipt wanneer je voor je werk lange tijd buiten bent. 

Een zonbeschermingsproduct wordt royaal aangebracht - voor het gezicht het equivalent van een koffielepel - en moet regelmatig vernieuwd worden, na het zwemmen bijvoorbeeld of wanneer je je met een handdoek hebt afgedroogd. 

Crèmes met SPF worden dagelijks aangebracht

Dit product is op twee manieren actief: het beschermt niet alleen tegen zonnestralen, het heeft ook nog specifieke eigenschappen zoals een hydraterend, verstevigend of anti-pollution effect. 

Een verzorging met SPF verdient dus zeker een plaatsje in je beautyroutine. Ze wordt iedere ochtend na het serum aangebracht en ze kan de dagcrème vervangen. Wanneer je een droge huid hebt, is het aangeraden eerst je gebruikelijke dagcrème en vervolgens een verzorging met SPF aan te brengen. 

Onze tips voor een zongebruinde huid! 

We geven je graag enkele adviezen die je helpen om een mooi zongebruind kleurtje te krijgen. Door de juiste voeding te combineren met de geschikte beautyroutine krijg je een schitterend resultaat dat je zeker met ons zal willen delen. 

  • Zo kun je bijvoorbeeld gekleurde etenswaren eten, zoals wortelen, meloen en abrikozen. Ze bevatten betacaroteen dat de aanmaak van melanine stimuleert. Het is nu het seizoen, er is dus volop keuze! Een bord vol kleur is niet alleen goed voor je lichaam, het maakt de maaltijd ook smakelijk en prettig. Genieten maar! 
  • Vergeet ook niet je lichaam regelmatig te peelen. Dit geldt niet enkel voor het gezicht, maar ook voor het lichaam. 
  • De huid moet ook goed gehydrateerd worden met een serum of een masker. Een anti-aging aftersun kan het vochtgehalte van de huid al aanzienlijk verbeteren. 
  • Een zonnehoed en een zonnebril zijn nuttig om je te beschermen tegen de zon. Vergeet ze niet om optimaal te genieten van de zomer! 

Voor wie snel een mooie zongebruinde kleur wenst of niet gemakkelijk bruint, is de Verzorgende zelfbruinende lotion de oplossing. Je verdeelt de melk egaal op de huid die je de dag voordien geëxfolieerd en gehydrateerd hebt. Daarna was je je handen.

Geen zin in strepen? Breng de zelfbruinende lotion geleidelijk aan en begin met een klein nootje product per lichaamszone. Wanneer je een zelfbruinende lotion op het lichaam aanbrengt, vermijd je best de knieën, ellebogen en hielen. 

Maar vergeet vooral het volgende niet: 

  • Een zonnecrème verhindert niet dat je bruint. 
  • Het is raadzaam de uiterste gebruiksdatum die op de verpakking van de zonbeschermingsproducten staat te respecteren en ieder jaar nieuwe producten te kopen zodat je optimaal beschermd wordt. 

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken