This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

-10% EXTRA vanaf 25€* met de code 10EXTRA tem 18/07/2022
Yves Rocher
0
Terug

Hoe kies ik de juiste eyeliner?

Vloeibare eyeliner, stiften, potloden… Hoe kies jij? Hier laten we alle opties de revue passeren en vertellen we je over het make-upeffect en het gebruiksgemak om jouw ogen te laten spreken!

Potloden: Wil je een intense oogopslag, maar ben je niet zo'n ervaren make-upartist? Potloden zijn zeer geschikt voor de beginnende gebruikster!

 

 

sowimageKhöl Marron / Crayon Végétal Prune & Crayon waterproof doré

+punten: ze zijn eenvoudig te gebruiken en daarom ideaal voor beginners die nog niet zo'n vaste hand hebben: als je hier of daar een beetje uitschiet, is dat geen ramp. Met een penseeltje kun je je lijntje wat vervagen en er een smoky-eyes-effect van maken. Schiet je niet uit maar kies je bewust voor dat smoky effect? Ook dan heb je met een eyelinerpotlood het beste gereedschap in handen.

-punten: door de samenstelling werkt het minder nauwkeurig dan andere eyeliners en het lijntje wordt minder strak dan met een vloeibare eyeliner.

Let erop dat je je potlood regelmatig slijpt, zodat de punt spits blijft en je een dun en nauwkeurig ooglijntje kunt tekenen.

Vloeibare eyeliner: voor de expert die streeft naar perfectie

sowimageEye liner mat

Vloeibare eyeliner is de grote klassieker onder de eyeliners: het meest bekend en het meest gebruikt! Deze herken je gemakkelijk aan het kleine tubetje en de spits toelopende penseelpunt.

+punt: dit is de meest nauwkeurige variant die er is; je kunt er een perfect ooglijntje mee tekenen in een matte of glanzende keur. De keus is aan jou! De vloeibare formule zorgt bovendien voor een intens make-upresultaat dat lang goed blijft zitten.

-punt: je hebt er wel een bepaalde handigheid voor nodig, want je kunt je geen foutjes permitteren! Als het mis gaat, moet je alles eraf halen en helemaal opnieuw beginnen. Deze eyeliner is alleen weggelegd voor de geoefende gebruiker, want de minste of geringste trilling kan al funest zijn. Ook is het met vloeibare eyeliner lastiger om de kleurintensiteit te controleren: die is over het algemeen heel donker. Verder is het met vloeibare eyeliner niet mogelijk om te variëren met de dikte van je lijntje. Daardoor is je stijlkeuze beperkt: je kunt er alleen reeënogen of een klassiek lijntje langs de bovenste wimperrand mee tekenen.

Eyelinerstift: voor als je nog geen expert bent, maar wel streeft naar precisie

sowimageVertige feutre liner bleu céladon

+punt: ligt goed in de hand, je tekent er een nauwkeurig lijntje zonder vlekken en vegen mee. Je kunt ermee variëren in intensiteit - dunner of dikker -, maar ook in vorm: de 'komma', een klassieke of grafische stijl ... Bovendien is de eyelinerstift superhandig als je 's ochtends haast hebt: het is snel aan te brengen en het droogt snel, zodat de formule niet afgeeft op je bewegende ooglid.

-punt: omdat de eyelinerstift zo snel droogt, is het zaak dat je een vaste hand hebt tijdens het aanbrengen...

sowimage

Nu je weet welk soort eyeliner voor jou geschikt is, geven we je graag nog wat handige tips & tricks om je ooglijntje tot een succes te brengen:

1/ Reinig eerst je oogleden, zodat er tijdens het aanbrengen van je lijntje geen obstakels zijn. Gebruik hiervoor een matterend papiertje of een tissue om restjes crème en foundation te verwijderen.

2/ Ga er goed voor zitten: leun met een elleboog op de tafel voor stabiliteit en gebruik een kantelbaar spiegeltje. De beste hoek is met halfgesloten ogen met de blik naar beneden gericht.

En jij? Ben je een beginner of al vergevorderd? Post je tips en opmerkingen en deel foto's van jouw mooie ogen met ons.

Delen