ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Hoe maak je je eigen kerstkaarten?

Waarom zou je dit jaar eens niet proberen om je eigen kerstkaarten te maken?

Een sms is oké, maar een persoonlijk kaartje die je via de post opstuurt, heeft toch wel iets extra. Een ding is zeker: je doet er de ontvanger een groot plezier mee. Overtuigd? We geven je graag enkele tips om deze prachtige traditie voort te zetten. 

Handgemaakte kerstkaartjes  

Echte creatievelingen, where you at? Jullie kunnen zich best wagen aan handgemaakte kerstkaarten. Ze zijn erg tijdsintensief, maar ook heel erg origineel en uniek. Wij geven je ter inspiratie enkele ideeën:

  • Kleef papier in verschillende texturen en kleuren in laagjes op elkaar zodat je leuke vormen en extra reliëf krijgt. 
  • Met gekleurde plakband kan je een leuk design creëren
  • Met restjes wol kun je sneeuwballen, sneeuwvlokken of een kerstboom maken. 
  • Met een perforator kun je mooie vormen, zoals sneeuwvlokjes, uit het papier 'knippen'.
  • Uiteraard is jouw boodschap het meest persoonlijke element op een kerstkaart. Schrijf ze zeker met de hand als je tijd hebt. Zorgt voor een extra persoonlijke touch! 

En geef vooral je verbeelding de vrije loop. 

Kerstkaartjes

 

Digitale kerstkaart 

Voor wie iets beter overweg kan met de computer dan met zijn/haar handen, zijn er volledig digitale kaarten die je via mail of sociale media kan verzenden. Er zijn steeds meer tools om heel gemakkelijk schitterende kaarten te maken. 

Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Crello of Canva, twee grafische tools waarmee je op een laagdrempelige manier allerhande kaarten, uitnodigingen, affiches, etc. kunt maken. Bij gebrek aan inspiratie, gebruik je gewoon de pre-made voorbeelden. Bovendien is er ook een mogelijkheid om je eigen foto's te importeren wat heel erg persoonlijke kerstkaartjes kan opleveren!

Computer

Videowensen 

Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden, kan je een videoboodschap maken waarin je je wensen uitspreekt of je beste momenten van het voorbije jaar deelt. Geen traditionele manier, maar iets heel persoonlijks en unieks dat ongetwijfeld erg geapprecieerd zal worden.

Wat denk je? Indien het idee je aanspreekt, zijn er verschillende beeldmontageprogramma's die heel eenvoudig in gebruik zijn. Wanneer je op MacBook werkt, kun je iMovie Maker gebruiken. Wanneer je op een normale PC werkt, kun je Windows Movie Maker downloaden of Openshot.

Computer

Kan jij nog beter overweg met een smartphone? Ook hiervoor bestaan er verschillende videomontageapps. Met Adobe Premiere Rush bijvoorbeeld monteer je heel gemakkelijk en gratis een video op je smartphone. InShot bevat bovendien filters en effecten om je video nog origineler te maken. 

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken