ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Hoe word je mooi en langdurig bruin?

Beschermingsfactor, formules, voor/tijdens/na het zonnen ... Ontdek hoe je dat bruine kleurtje behoudt en je huid goed beschermt!

Elk jaar is het weer hetzelfde liedje. Je probeert een mooie bruine kleur te krijgen, want je voelt je beter als je mooi bruin bent. Er gaat niets boven een gezond kleurtje! Bruin worden is één ding, maar dat wil niet zeggen dat je niet voor je huid hoeft te zorgen en haar kan laten verbranden in de zon. Wees gerust, we vertellen je er alles over!

sowimage

Olie, melk, spray... Ik zie door de bomen het bos niet meer. Wat moet ik nu kiezen? Is het één beter dan het andere?

Het is goed om te weten dat al deze texturen dezelfde doeltreffende werking hebben bij het beschermen van je huid tegen de zon. Welk substantie je kiest is dus geheel aan jou!

Als je houdt van een iriserende satijnglans op je huid, kies dan voor een olie. Heb je liever een lichtere formule die niet plakt, neem dan een spray. Voor een lichte, satijnzachte waas heb je een melk nodig. Omdat crèmes rijker zijn, zijn ze heel geschikt voor de droge huid.

Als je liever gaat skiën dan je neer te vleien aan zee (waarom niet, tenslotte!), besef dan dat je huid in de bergen behoefte heeft aan een vettere substantie (zoals de Zonnecrème voor het gezicht SPF 50) om haar ook tegen de kou te beschermen!

Nog een laatste weetje, maar daarom niet minder belangrijk! Omdat de huid van je lichaam en je gezicht echt verschillend is, raden we aan om hiervoor verschillende producten te gebruiken.

NB: Je gezichtshuid is veel dunner, daarom verliest die ook eerder haar bruine kleur ... Zo, weer een mysterie opgelost!

Waarvoor staat de beschermingsfactor? Welk product kies ik voor mijn huid?

sowimage

Om een beetje te begrijpen hoe de factors (of SPF's) werken gaan we eerst even rekenen. We zien je al wat wit wegtrekken, maar geen paniek ... het is ALLEEN MAAR een vermenigvuldiging!

Als je zonder zonbescherming meestal binnen 10 minuten verbrandt:

- zal je met SPF 30 pas verbranden na 30 x 10 minuten

- zal je met SPF 50 pas verbranden na 50 x 10 minuten

Zo eenvoudig is het ... Zie je wel, wiskunde valt best mee!

 

Dus om de juiste SPF te kiezen, stel je jezelf twee vragen:

- Wat is mijn huidtype (van zeer gevoelig tot ongevoelig)? Word je gemakkelijk bruin of word je juist snel rood (door de zon welteverstaan)? Hoe lichter je haar en je huid, hoe groter de kans dat je gevoelig en kwetsbaar bent en hoe hoger de factor dus moet zijn.

Wat zijn de omstandigheden van blootstelling (gematigde of zeer sterke blootstelling)? Dat hangt af van de plek waar je bent (stad of strand, stand van de zon afhankelijk van het land), het tijdstip en de duur

sowimage

Waavoor dienen al die pre-sun producten?

Zoals de naam al zegt, zijn pre sun-producten er om de huid voor te bereiden VOORDAT ze wordt blootgesteld aan de zon (oké, dat had je al begrepen). Dit is superbelangrijk voor een langdurige mooie bruine kleur. En daarvoor moet je hydrateren en scrubben.

Hoe meer de huid wordt gehydrateerd en ontdaan van dode huidcellen (door het scrubben) hoe gelijkmatiger je bruin zal worden. Je kunt ook kiezen voor producten als de Tan activator beautifying mist. Die verbetert de bescherming van de huid tegen de zon door beïnvloeding van de synthese van melanocyten (die voor de kleur zorgen). Als je hierover meer wilt weten, kijk dan even hier.

Behoud je door het gebruiken van aftersunproducten langer je bruine kleur?

Het antwoord is JA! Voor een langdurige bruine kleur moet je voorkomen dat je huid dehydrateert. En daarvoor moet je de huid hydrateren (logisch) en voeden. Zo herstel je het vetlaagje op het huidoppervlak en zorg je voor een betere cohesie van de cellen op het huidoppervlak.

Vergeet daarnaast niet om ook te scrubben (tweemaal per week). Zo krijg je een gelijkmatigeteint. Doe dit twee weken nadat je terug bent van vakantie. Ontdaan van dode huidcellen zal je huid veel meer stralen!

sowimage

En waar blijft mijn haar in dit hele verhaal? Moet dat worden beschermd tegen uv-straling?

UV, zout en chloor vormen voor je haar een gevaarlijk trio! Ze drogen het uit en als je gekleurd haar hebt kan je het wel vergeten, het zal verbleken. Verzorg je mooie haar na het nemen van een duik, door het te voeden en te beschermen met speciale producten als de Zonnespray lichaam & haar factor 15.

 

Waarom zou ik kiezen voor zonneproducten met een anti-agingwerking?

Natuurlijk is de zon héérlijk, maar vergeet niet dat zij huidveroudering versnelt!

Een zonneproduct met anti-agingwerking beschermt tegen uv-straling door het aanpakken van de oxidatiereacties in de huid, die huidveroudering versnellen. Anti-UV + anti-aging = een winnend duo!

sowimage

En Monoï, biedt die bescherming tegen de zon?

We zijn allemaal dol op zijn betoverende geur, die voert je meteen mee naar een Caraïbisch eiland ... Daarom doet hij ons misschien zo sterk denken aan zonvakanties! We moeten je wel even uit je droom helpen:

1/ Het is géén product tegen uv-straling. Erger nog, het werkt als een vergrootglas en vergroot zo de kans op verbranding.

2/ Monoï is erg voedend, je kunt hem het hele jaar door gebruiken (en dat is dan weer goed nieuws).

Monoï heeft een groot voedend vermogen doordat hij vol zit met verzadigde vetzuren.

Hoewel je hem dus niet kunt gebruiken als zonbescherming, is hij ideaal om de huid te herstellen na de schadelijke invloed van de zon.

Twee handige tips:

- Voor een optimale werking breng je de olie aan op de natte huid. De olie en het water vormen samen een emulsie die gemakkelijker doordringt in de huid. De huid voelt meteen satijnzacht aan.

- Hij werkt ook heel goed bij zeer droog haar! Bij vochtarm haar kun je hem zelfs gebruiken als masker.

Zo, nu weet je alles! Je bent helemaal klaar om je huid te verwennen, zodat ze mooi bruin wordt en beschermd is.

Alles nog even op een rij:

1 / Kies een factor die bij je past.

2/ Scrub en hydrateer voordat je gaat zonnen.

3/ Scrub en voed je huid als je eenmaal bruin bent.

 

En vergeet niet:

1/ Om ook je haar tegen uv-straling te beschermen!

2/ Om te kiezen voor zonneproducten met een anti-agingwerking, om huidveroudering tegen te gaan!

3/ Om voor Monoï te kiezen om je huid te voeden, maar niet om haar tegen uv-straling te beschermen!

Deel je leukste zomerkiekjes met ons!

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken