This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Een verrassing GRATIS* + GRATIS LEVERING met de code SURPRISE tem 23/05/2022
Yves Rocher
0
Terug

Hydratatie: je krijgt een antwoord op al je vragen!

Het is algemeen bekend: een mooie huid is een goed gehydrateerde huid. Ja, maar wanneer? En hoe? Waarom? Virginie Couturaud, Directrice Wetenschappelijke Valorisatie bij Yves Rocher, geeft antwoord!

Droge huid, gedehydrateerde huid… ik ben de draad al kwijt. Wat is het verschil?

Dat is eenvoudig: de droge huid is een huidtype (dat je je leven lang houdt), terwijl een gedehydrateerde huid de toestand van de huid weergeeft op een bepaald moment. Of je van nature nu een droge, gemengde, normale of vette huid hebt, er kan altijd een tekort aan vocht ontstaan als gevolg van schadelijke invloeden van buitenaf, zoals kou, wind en zon.

Ik heb van nature een vette huid. Heeft het dan echt zin om die te hydrateren?

Jazeker! Ook bij een vette huid is het essentieel om deze te hydrateren. De hydrolipidenlaag raakt vaak beschadigd (vooral als de huid te vaak en te grondig gereinigd wordt, juist omdat ze vet is) en de huid is dan niet meer in staat het vocht vast te houden. Het gevolg is dan dat de huid onaangenaam en trekkerig aan gaat voelen

 

sowimage

Waarom moet de huid gehydrateerd worden voordat je make-up aanbrengt?

Een gehydrateerde huid staat garant voor een stralende teint zonder rode vlekken of een trekkerig gevoel… Als de huid goed gehydrateerd is, betekent dat ook dat de make-up - van de foundation tot en met de oogschaduw - beter op de huid hecht. 

Als ik meer water drink, wordt mijn huid daadwerkelijk beter gehydrateerd… 

Als je 1,5 liter water per dag drinkt, hydrateer je je huid van binnenuit. Het vocht ondersteunt het herstel van de cellen, maakt de huid soepeler, steviger en stralender. Ons lichaam kan niet zonder vocht, aangezien we sowieso al voor 60% uit water bestaan en iedere lichaamscel boordevol water zit.

 

sowimage

Ik ben dol op peelings, dus die gebruik ik regelmatig. Loop ik daarmee het risico dat mijn huid uitdroogt?

Ja, dat is precies de reden waarom je het niet te vaak moet doen. De Konjacspons kan bijvoorbeeld een goed alternatief zijn om de huid te reinigen zonder ze ook daadwerkelijk aan te vallen. Door de peelende werking worden namelijk dode huidcellen verwijderd, maar wordt ook de hydrolipidenlaag aangetast. Dit kan er op langere termijn toe leiden dat de huidbarrière ontwricht raakt. Hierdoor kan die haar regulerende taak niet goed meer vervullen en treedt er vochtverlies op.

's Ochtends of 's avonds? Wat is het beste moment om mijn huid te hydrateren?

’s Ochtends EN ’s avonds. En dan het liefst na het douchen of baden, omdat de hoornlaag dan zachter is. Dan kan je hydraterende verzorging beter doordringen in de huid en kunnen de werkstoffen beter hun werk doen.

Krijgt mijn huid steeds meer behoefte aan vocht naarmate ik haar vaker hydrateer?

Nee. Het is niet zo dat de huid 'verslaafd' kan raken aan hydratatie. Wel raakt de huid gewend aan het gevoel van comfort dat voortvloeit uit die hydratatie. Als je je eenmaal hebt aangewend om je huid te hydrateren, is het niet makkelijk om ermee te stoppen, omdat je huid dan heel snel weer minder soepel en minder zacht wordt.

sowimage

Delen