Maak kennis met de plant die centraal staat in ons gamma Elixir Botanique.
EEN ZUURSTOFHERSTELLEND PLANTAARDIG GENIE
De kapucijnbloem wordt al geruime tijd in Europa gekweekt voor zijn smaak- en decoratieve eigenschappen. De kapucijnbloem stimuleert de zuurstoftoevoer naar de huidcellen waardoor de huid sterker wordt en beter gaat functioneren. Dankzij deze hogere dosis zuurstof oogt de huid stralend gezond.
DE OORSPRONG VAN ONZE PLANT
De plant gedijt erg goed in Bretagne. We kweken de bloem sinds 1980 op onze velden in La Gacilly volgens een methode die ons de beste kwaliteit geeft en de biodiversiteit optimaal respecteert.
De kapucijnbloem wordt geteeld volgens de principes van de ecologische landbouw. Die is gebaseerd op een grondige kennis van de ecosystemen waarin biodiversiteit centraal staat. De plant is een bodembedekker die de verdamping van het in de zomer erg kostbare water tegengaat. Door vroeg te zaaien, al in april, kunnen we het water in de aarde nog beter vasthouden.
Ons model van biologische en ecologische landbouw kreeg voor de productieketen van de kapucijnbloem een UEBT-certificaat. Dat kregen we al eerder voor al onze andere productieketens in La Gacilly.