This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

GRATIS LEVERING vanaf 30€* + een CADEAU bij elke bestelling*
Yves Rocher
0
Terug

Make-up tips: do’s & dont’s voor een mooie oogopslag

Welke make-up gebruik je bij blauwe ogen? En welke bij groene of bruine? Hoe laat je kleine ogen groter lijken? Met onze tips en tutorials creëer je heel eenvoudig de ooglook die perfect bij je past

sowimage

Welke make-up gebruik je bij blauwe ogen? En welke bij groene of bruine? 

Gebruik jij oogmake-up in dezelfde kleur als je ogen? Nou, dat moet eigenlijk niet … voor je outfit en accessoires is dat een goed idee, maar voor je make-up geldt juist het omgekeerde. Voor een stralende oogopslag moet je spelen met CONTRASTEN.

Voor blauwe en groene ogen is niets zo erg als ton sur ton. Waarom? Groene oogschaduw in combinatie met een groene iris zorgt voor een doffe oogopslag. Dit geldt ook voor blauwe oogschaduw in combinatie met een blauwe iris.

 

sowimage

- Blauwe ogen komen het beste tot hun recht met koper- en goudkleuren en met beige en oranje.

 

 

sowimage

- Groene ogen combineer je met paarsnuances, pruimkleurige tinten en bordeauxrood.

sowimage

- Bruine en hazelnootkleurige ogen kunnen (bijna) alles hebben! Echte musts zijn warme, rijke kleuren zoals bruin, grijs, zwart, nachtblauw, paars, purper, brons, koper en goud. Kies wel een iriserende oogschaduw, zodat je oogopslag niet dof wordt. Let erop dat je geen oogschaduwkleuren gebruikt die te licht zijn en neem ook geen pastel- en poederkleuren. Die geven je een fletse oogopslag en accenturen het oogwit.

Hoe maak je ronde ogen op? 

Ronde ogen lijken al snel klein. Door ze breder te maken, lijkt het of je amandelvormige ogen hebt.

Gebruik hiervoor eyeliner. Trek een dun lijntje langs de wimperrand en trek dat een stukje door richting je wenkbrauwen. Zo creëer je prachtige reeënogen! Maak het lijntje niet te dik, want dat maakt je oogopslag te zwaar. Kies hierbij een oogschaduw in een lichte kleur. 

Dan nog je mascara: gebruik een wimper verlengende mascara en juist niet één die zorgt voor meer volume. Die zou je oogopslag namelijk weer te zwaar maken. 

sowimage

Hoe laat je kleine ogen groter lijken? 

Volg deze tips als je kleine ogen of spleetvormige ogen groter wilt laten lijken:

- Teken je wenkbrauwen voor een ‘open’ blik, maar maak ze niet te dik, niet te dun en vooral niet te borstelig.
- Camoufleer kringen onder je ogen. Die zorgen namelijk voor een donkere oogopslag en laten je ogen kleiner lijken.
- Egaliseer je oogleden met een oogschaduwprimer of een concealer. Zo lijken je ogen groter en krijg je een stralende oogopslag. Gebruik parelmoerkleurige of iriserende oogschaduw. Breng de oogschaduw aan in de binnenste ooghoek, en laat deze in steeds iets donkerdere kleuren overlopen tot aan de buitenrand van het oog. Maak je oogopslag breder door ook naast het ooglid een beetje oogschaduw aan te brengen.
-Maak deze make-up helemaal af door langs de wimperrand een dun lijntje eyeliner aan te brengen. Zet dit vanaf het midden van het ooglid dikker aan en laat het vanuit je ooghoek naar boven doorlopen richting je wenkbrauwen. Zo krijg je mooie amandelvormige ogen.
-Voor een oplichtend effect breng je op de hele waterlijn van je oogwit kohlpotlood aan. Breng vervolgens een parelmoer witte of parelmoer beige (afhankelijk van je huidskleur) highlighter of oogschaduw aan onder je wenkbrauwboog en in de binnenste ooghoek.

Hoe corrigeer je hangende oogleden? 

Donkere oogschaduw en smoky-eyes zijn een no-go, want zij zorgen vaak voor een kleinere en hardere oogopslag. Kies liever warme tinten die mooi in elkaar overlopen. Parelmoer of crème- oogschaduws doen ook geen goed, ga liever voor een matte variant.

Een tip voor het aanbrengen van de make-up: omdat bij hangende oogleden de ooglidplooi (de plooi tussen het vaste en het bewegende ooglid) nauwelijks zichtbaar is, is het de truc om deze weer ‘zichtbaar' te maken. Kijk in een spiegel recht voor je uit en breng in de zone van de ooglidplooi van links naar rechts een donkere oogschaduw aan. Breng vervolgens een lichte oogschaduw aan op het bewegende ooglid. Aangezien dit 'verstopt' zit achter het hangende ooglid geeft deze lichte oogschaduw je oogopslag een boost.

Let erop dat je de onderste wimperrand niet te zwaar aanzet. Daarmee loop je namelijk het risico dat je je oogopslag zwaarder maakt.
En ben je een echte eyeliner fan, gebruik de eyeliner dan alleen op twee derde deel van het ooglid en leg de nadruk op de buitenste ooghoek. Trek slechts een dun lijntje en gebruik een waterproof eyeliner, zo voorkom je dat hij afgeeft op het bovenste ooglid.

Tip: omdat de huid van hangende oogleden minder stevig is, ziet ze er vaak wat rimpelig uit. Gebruik daarom voor een puntgaaf resultaat deFixerende oogschaduwprimer. Deze maakt het ooglid gladder én geeft de oogschaduwpigmenten een boost.

 

Een bril en make-up: waar moet je op letten? 

Waarschijnlijk wordt de kleur van je oogschaduw wat flets door de brillenglazen. Leg daarom de nadruk op je lippen! De schaduw van de bril kan je oogopslag wat somber maken. Gebruik daarom een concealer om je oogopslag op te lichten en mascara om je ogen groter te laten lijken. Gebruik altijd een waterproof mascara, die geeft tenminste niet af op je glazen. Eyelinerfans opgelet: heb je een dik montuur, dan zet je een dun lijntje, heb je een dun montuur, dan zet je een dik lijntje! En vergeet vooral je wenkbrauwen niet! De lijn van je wenkbrauwen moet niet worden onderbroken door de lijn van je brilmontuur. Gebruik onze speciale productlijn om je wenkbrauwen bij te werken.

En, wat zijn jouw oogmake-uptips? Welke producten en kleuren geven jou de mooiste oogopslag? Deel het met ons in een opmerking hieronder!

Delen