This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

GRATIS LEVERING vanaf 30€* + een CADEAU bij elke bestelling*
Yves Rocher
0
Terug

Minder haaruitval, meer natuurlijkheid!

STOP tegen haarverlies! Ontdek onze tips & tricks om haaruitval te beperken en je lokken terug tot leven te wekken.

sowimage

Hoe ontstaat haaruitval?

In de eerste plaats moeten we een onderscheid maken tussen reactionele haaruitval en chronische haaruitval. De eerste soort ontstaat als reactie op een specifieke gebeurtenis zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, stress, zwangerschap, antibiotica of een strikt dieet. In het algemeen komt deze soort haaruitval het meest voor bij vrouwen. Reactionele haaruitval is acuut en, heel belangrijk, van voorbijgaande aard. De eerste tekenen van haaruitval manifesteren zich dan ook ongeveer 3 maanden na de eerste trigger.

Vervolgens bestaat er ook zoiets als chronische haaruitval die hormonaal gebonden en vaak erfelijk is. Deze soort haaruitval treft voornamelijk mannen, maar ook vrouwen kunnen er op latere leeftijd mee geconfronteerd worden. Het haar neemt dan duidelijk af in lengte, dikte en volume voor een periode van zeker maar liefst zes maanden. 

sowimage

Hoe beperk je haaruitval?

1e stap :  Kies eerst en vooral de juiste shampoo. Mooi haar begint altijd met een gezonde hoofdhuid. Onze Versterkende Shampoo bevat fructanen van Agave, die de microcirculatie verdubbelen zodat de haarbulbus perfect gevoed wordt (1). Daarnaast is de formule ook samengesteld uit Witte Lupine die de haaruitval, enerzijds, afremt en de haargroei, anderzijds, stimuleert (1). De sulfaatvrije samenstelling (2) vertraagt de haaruitval (3) en maakt het haar sterker en levendiger. Breng de shampoo aan op vochtig haar en masseer je hoofdhuid voor zeker 2 minuten in cirkelvormige bewegingen. Wanneer het product in contact met de ogen komt, is het aangeraden om onmiddellijk en grondig met water te spoelen.

(1) In vitro getest (2) Zonder tensioactief sulfaat (3) Zelfevaluatie door 102 consumenten na 28 dagen gebruik.

2e stap : Versterk en ontwar het haar vervolgens met een goede conditioner. De Versterkende Conditioner bevat dezelfde actieve bestanddelen als de shampoo waardoor ze elkaar echt versterken. De conditioner zuivert de hoofdhuid intens, voedt de haarbulbus (1) en remt de haaruitval af (2). De formule is opnieuw vrij van siliconen, is gemakkelijk biologisch afbreekbaar en bevat 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

(1) In vitro getest (2) Test met de Anti-Hair Loss Routine voor 3 maanden (Shampoo + Conditioner + Kuur).

3e stap : Kies ten slotte nog voor een grondige behandeling. Soms volstaan een shampoo en een conditioner nu eenmaal niet om haarverlies op een efficiënte manier te behandelen.

Bij reactionele haaruitval met een specifieke en acute oorzaak, kan je kiezen voor een serum dat het haar aan de wortel versterkt en de microcirculatie verdubbelt. Hierdoor zal je haar instant voller worden.

Dit serum kan het hele jaar door gebruikt worden als kuur of ter afwisseling van de Intensieve Anti-Hair Loss Kuur. Verdeel je haar in verschillende scheidingen en breng het product op de hoofdhuid aan. Masseer het vervolgens met cirkelvormige bewegingen in. Doe dit twee à drie keer per week.

sowimage

Bij chronische haaruitval gebruik je best een maand lang de Intensieve Anti-Hair Loss Kuur die haaruitval afremt, de haargroei stimuleert en het aantal haren verhoogt. Hiervoor breng je 1/4 van de pipet op de haarwortels van droog of vochtig gewassen haar aan. Belangrijk om te weten, is dat je dit product ook niet moet uitspoelen. 

Kun je de Versterkende Verzorging van de Hoofdhuid gebruiken ter aanvulling van de Intensieve Kuur Anti-Hair Loss 1 Maand?

Zeker! Je kunt perfect de Intensieve Kuur gedurende 1 maand gebruiken en de rest van het jaar de Versterkende Verzorging voor de Hoofdhuid.

Nog meer tips voor een schitterende haardos:

Ter aanvulling van de hierboven beschreven routine, delen we graag nog enkele andere tips om de haargroei te bevorderen.

  • Wanneer je de hoofdhuid bij het wassen masseert, stimuleer je de doorbloeding en zorg je dat de verzorgingen gemakkelijker in de haarbulbus dringen. Masseer met je vingertoppen in cirkelvormige bewegingen je hoofdhuid. Begin in je nek tot op je kruin.
  • Haarverlies kan ook te wijten zijn aan een tekort van onder andere magnesium, zink of vitamine B. Eet dus voldoende voedingswaren die rijk zijn aan zink (zeevruchten, vlees, droge bonen, soja, linzen, volkorenbrood, etc.) en aan vitamine B (vlees, vis, groenten, melkproducten).
  • Om haarverlies te beperken vermijd je best ook zo veel mogelijk het gebruik van irriterende chemische producten. Haarkleuringen of ontkleuringen bijvoorbeeld kunnen het haar intens beschadigen en veroorzaken uiteindelijk haaruitval. Ook hitte is slecht voor je haar. Laat jouw haar dus bij voorkeur op natuurlijke wijze drogen en vermijd zoveel mogelijk het gebruik van krul- of steiltangen. En zet zeker een hoed op wanneer je in de zon gaat!
Anti-Hair Loss

Delen