Terug
augustus 2017

Er tussenuit in de natuur

We nemen je mee op een inspirerende wandeling over de velden van La Gacilly. Laat je leiden!

sowimage Emmanuel Berthier

Het begint zodra de eerste zonnestralen onze kamer in Eco Hôtel Spa Yves Rocher binnenvallen. Bij het ochtendgloren gaan we naar het terras van onze kamer om het ontwaken van de natuur te aanschouwen. Er toch niets heerlijker dan het gezang van vogels om de dag mee te beginnen? En daar zijn er veel van in La Gacilly... En zijn maar liefst 72 vogelsoorten geteld!

 

Sinds de opening van het hotel is samen met de Franse vogelbescherming (LPO) van alles bedacht om vogels aan trekken. Zo zijn op diverse plaatsen behaaglijke nestjes geplaatst. En aangezien de vogels bovenin de voedselketen zitten, hebben ze gezelschap van allerlei soorten vlinders, krekels en sprinkhanen... Een echte biodiversiteitsschuilplaats!

 

 

sowimage Emmanuel Berthier
Emmanuel Berthier

Het is heerlijk om na een goed biologisch ontbijt met lokale producten in het restaurant Les Jardins Sauvages de paden van de botanische tuin te bewandelen, omgeven door 1.500 plantensoorten. Planten die worden gebruikt in cosmetica, parfums en in de levensmiddelen- en textielindustrie... Je ontdekt er alle soorten texturen, geuren en kleuren.

sowimage Emmanuel Berthier
Emmanuel Berthier

Daarna vervolgen we onze wandeling waarin we één worden met de natuur en bezoeken we onze 55 hectare aan biologische teeltgronden. Het is feest van schitterende kleuren: arnica, korenbloem, kamille... En Maja is er ook, één van de bijen die de 270 kasten bevolken die rondom de velden staan. We proeven meteen even de honing van het Pays de La Gacilly, waarin je de bloemige noten van kamille en korenbloem terugvindt.

Tot slot wandelen we door de straten van het dorp La Gacilly, en ontdekken we Afrikaanse foto's die de band tussen mens en dier in beeld brengen.

 

sowimage Emmanuel Berthier
sowimage Emmanuel Berthier
sowimage Emmanuel Berthier
sowimage Emmanuel Berthier

 

 

 

 

Deel jij ook jouw foto van je favoriete plekje in de natuur of van je bijenkasten?

 

 

 

 

Delen