Terug

Infusies: dé drankjes voor in de winter

Warm water en planten. Daaruit bestaat dit verrukkelijke drankje, dat tal van gunstige eigenschappen heeft. Ontdek onze eenvoudige recepten!

sowimage

Lof aan de kruidenthee

Kan een geurig dampende kop gelukkig maken? En beter doen voelen?

Jazeker, het gaat om een infusie, een plantenmelange zonder cafeïne en theïne. Een melange waarvan je niet onrustig wordt, die je ijzergehalte ongemoeid laat en je mooie witte tanden wit laat. En die zelfs een prima reputatie heeft op medicinaal gebied. En dan hebben we het nog niet eens over het door natuurgeneeskundigen zo geroemde hydraterende vermogen van warm water.

Meer is er niet nodig om verzot te raken op dit eeuwenoude brouwsel, dat onderdeel is geworden van onze moderne levensstijl.

sowimage

Alchimie op Bretonse bodem

Adrien Poirrier, een dertigjarige Bretonner, weet niet beter dan dat in zijn familie altijd veel infusions werden gedronken. Samen met zijn vrouw Claire richtte hij het bedrijf l'Amante verte op, dichtbij La Gacilly in Bretagne. Een "succesvolle bodem", zoals hij zo mooi zegt, geroerd door de historie van Yves Rocher, waar hij enkele maanden werkte voordat hij in december 2013 met zijn zaak begon.

L'Amante verte is een landbouwbedrijf dat 100% voldoet aan de biologische standaarden die Adrien zo belangrijk vindt. Het bedrijf verbouwt de planten die nodig zijn voor zijn acht melanges met de dichterlijke namen Alchimie (alchemie), Ardente (hartstocht) en Lâcher Prise (loslaten).

De recyclebare verpakking wordt lokaal geproduceerd en is prachtig in al haar eenvoud. Dit heerlijke product wordt verkocht op de website vert-tiges.com, in delicatessezaken en gastronomische restaurants en natuurlijk in de boekwinkel annex café van Claire in Sixt-sur-Aff, een dorpje dichtbij La Gacilly.

sowimage

Met de feestdagen in het verschiet geven we je de beste infusierecepten van Adrien Poirrier!

LÂCHER PRISE, een ontspannende Citrusmelange
Citroenverbena + Eschscholzia + Romaanse kamille

De smaak: De verfrissende Citroenverbena is van een uitzonderlijke kwaliteit en wordt blad voor blad geplukt. Zij wordt omhuld door de krachtige en onweerstaanbare smaak van Romaanse kamille.

Gunstige eigenschappen: Deze ontspannende en kalmerende infusion helpt in slaap te vallen en bereidt voor op een rustige nacht. 

sowimage

DETOX, een intense plantaardige melange
Shiso + Heide + Es + Moerasspirea + Rozemarijn

De smaak: De Shiso, met zijn originele noten van bittere Amandel en Komijn, gaat perfect samen met de Moerasspirea. Het harsige van de Rozemarijn geeft de infusion een volle smaak.  

Gunstige eigenschappen: De Rozemarijn draineert de lever en de infusion als geheel helpt je je lichter te voelen en je evenwicht te hervinden. 

De infusies van Adrien Poirrier vind je op amanteverte.fr 

Dit product is geen vervanging voor een gevarieerd en evenwichtig eetpatroon, noch voor een gezonde leefstijl. Voor een goede gezondheid is regelmatige lichaamsbeweging van groot belang.

 

Heb jij nog lekkere recepten om zelf infusies te maken thuis? Laat het ons weten!

Delen