GRATIS LEVERING  vanaf 25€* + een  GESCHENK  bij elke bestelling*
Terug

Onze adviezen om er weer in te vliegen!

Les vacances se terminent tout juste ou sont finies depuis longtemps, septembre signifie quand même "reprise" pour beaucoup d'entre nous. C'est un plaisir de remettre de l'ordre dans son quotidien.

Want eens komt de dag dat je weer aan het werk zult moeten. Je ritme verandert weer en daarmee ook het aantal uren slaap en je maaltijdritme. De ontspanning van de vakantie moet weer plaats maken voor stress en verplichtingen! Hier krijg je van ons wat adviezen om ook echt te genieten van die periode, want als je alles goed op de rit hebt, kan het ook heel goed en zelfs heilzaam zijn om afscheid te nemen van dat vakantieritme.

 

Advies nummer één: neem voldoende tijd om te wennen aan de overgang...

...vooral wat het aantal uren nachtrust betreft! Tijdens de vakantie raak je eraan gewend om later naar bed te gaan en 's ochtends de wekker te negeren. Als het einde van de vakantie nadert, moet je lichaam zich dus weer aanpassen aan het 'gewone' ritme. Om je goed voor te bereiden op die eerste dag dat je weer aan het werk moet, kun je beter al ongeveer vijf dagen op voorhand beginnen met je wekker telkens een half uurtje vroeger te zetten. Als je vroeger opstaat, zul je 's avonds ook eerder moe zijn, zodat je geleidelijk aan weer in je vaste patroon komt. Als je de slaap niet kunt vatten, leg dan je telefoon weg en lees een paar pagina's.

sowimage

Advies nummer twee: neem wat tijd voor jezelf

Heb je in de vakantie lekker kunnen ontspannen en onthaasten, dan wil dat niet zeggen dat je daarna direct weer het roer volledig moet omgooien. Vul je agenda weer geleidelijk aan met dagelijkse activiteiten, maar zorg dat je wel tijd voor jezelf overhoudt. Vond je het tijdens je vakantie prettig om 's ochtends te mediteren of stretchoefeningen te doen? Ga daar dan vooral mee door! Zet je wekker tien minuten vroeger om wat tijd voor jezelf in te passen en die rinkelende telefoon en die volle mailbox even helemaal te vergeten! En pas als die 'you-time' voorbij is, kan de dag echt beginnen!

Op zo'n zelfde manier zul je gedurende dag verschillende pauzes voor jezelf moeten inlassen!

Ook de lunchpauze geldt als rustmoment voor jezelf. Probeer die pauzetijd optimaal te benutten om je eten te laten zakken zonder je te haasten. Maar zorg ook dat je op andere momenten van de dag een korte pauze neemt om te ontspannen en even op jezelf te focussen.

sowimage

Advies nummer drie: blijf in vorm na de zomer

De zomer loopt ten einde, en of je nu wel of niet actief geweest bent, één ding is zeker: je bent goed uitgerust en wilt in vorm blijven! Als je regelmatig aan lichaamsbeweging doet, komt je geest beter tot rust, voel je je vitaler en ervaar je minder bezorgdheid. We hebben dus meer energie, waardoor we ook zin hebben om in vorm te blijven, goed voor onszelf te zorgen en gezonder te eten.

Activiteiten die je dagelijks zou kunnen doen zijn fietsen, hardlopen, wandelen, thuis oefeningen doen of een nieuwe sport beoefenen!

sowimage

 

Advies nummer vier: blijf positief.

Het is geen goed idee om je werk te hervatten terwijl je het somber inziet! Denk nog eens terug aan de weldaad van je vakantie en hoe goed je je op dat moment voelde. En je zult zien dat alles beter gaat. Het einde van de vakantie heeft ook goede kanten. Het is een goede gelegenheid om van je wildste plannen eindelijk eens serieus werk te gaan maken, vanaf nul te beginnen, weer af te spreken met vrienden en weer eens te gaan eten in je favoriete restaurant!

sowimage

Advies nummer vijf: gooi eens wat weg

Heb je nooit eens zin om alles weg te gooien? Ken je dat gevoel dat je je geblokkeerd voelt door een overvloed aan spullen die je niet meer nodig hebt?

Een behoefte om te leven in een opgeruimde omgeving waarin je uitsluitend omringd wordt door spullen waar je ook echt iets aan hebt. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd, zodat je met een schone lei weer aan het werk kunt gaan; dat is de volgende stap van ons to-dolijstje. Het hebben van te veel spullen kan inderdaad leiden tot dagelijkse stress en angstgevoelens, waardoor je minder productief wordt.

sowimage

Stap één: Selecteren

Begin met de spullen waarbij je geen emoties voelt en vraag je af of ze daadwerkelijk nuttig zijn. Heb je ze bijvoorbeeld in de afgelopen zes maanden nog gebruikt of niet? Zo ja, dan kun je het bewaren, zo niet, dan gooi of geef je het weg of verkoop je het! In het begin zal het moeilijk zijn, maar als je er eenmaal mee bezig bent, werkt het heel bevrijdend.

Stap twee: Kasten

Onze kleerkasten puilen uit van kleding uit alle seizoenen. Je ziet door de bomen het bos niet meer! Raap al je moed bijeen en doe alles weg wat je toch nooit meer draagt. Gooi of geef het weg of verkoop het! Geef je kleding een tweede (of derde) leven!

Stap drie: Badkamer

Nu de zomer achter ons ligt, is het tijd om ook door je badkamer een frisse wind te laten waaien: alles wat je niet meer nodig hebt, alles wat er al veel te lang staat of te lang in de zon gestaan heeft... Doe het maar weg! Probeer ook hier zo veel mogelijk flesjes en potjes te recyclen.

 

Het laatste advies:

De zomervakantie gaat voorbij, maar dat betekent niet dat je ook je zongebruinde kleurtje vaarwel moet zeggen! Hydrateer je door de zon getinte huid, zodat deze langer mooi bruin blijft. Verder delen wij ook make-uptips om er ná je vakantie nog steeds tiptop uit te zien!

En jij, wat zijn jouw tips voor een goede start ? Deel ze met ons in een comment !

Delen

Jouw voorkeuren met betrekking tot je privacy en het gebruik van cookies
Bij Yves Rocher gebruiken we eerste en derde partij cookies om jouw ervaring te verbeteren en je gepersonaliseerde advertenties aan te bieden.
Meer weten? Kijk hier voor meer informtie