ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

‘Plant for the Planet’: de stand van zaken

De doelstelling om 100 miljoen bomen te planten is al bijna bereikt! Een mooi moment om de balans op te maken van alle bomenplantcampagnes die dit jaar gevoerd zijn.

Twaalfde verjaardag van de campagne

Hoewel de officiële 'Plant for the Planet' campagne van het VN-Milieuprogramma pas in 2007 gelanceerd werd, houdt de Yves Rocher Foundation zich al sinds de jaren 1990 bezig met het planten van bomen. In die tijd liet de Foundation zich al omringen door verschillende instanties om het begin van de bomenaanplant mogelijk te maken.

Bijna twintig jaar later zou de ontmoeting tussen Jacques Rocher en Wangari Maathai het startsein vormen voor het programma dat zich nog altijd verder ontwikkelt en dat zowel de medewerkers als de trouwe klanten van Yves Rocher aan zich weet te binden. En laten we vooral ook de verschillende NGO's niet vergeten die op hun beurt de bomenplanters mobiliseren. Wat is de doelstelling? 100 miljoen bomen planten vóór het einde van 2020!

Om meer te weten te komen over de campagne surf je naar de website van de Yves Rocher Foundation

sowimage

De Yves Rocher Foundation, sterk commitment sinds jaar en dag 

De Yves Rocher Foundation die in 1991 in het leven werd geroepen op initiatief van Jacques Rocher, zet zich met hart en ziel in voor de biodiversiteitop onze aarde en voor het welzijn van al haar bewoners. Tijdens het twintigjarige bestaan zijn er - naast de campagne ‘Plant for the Planet’ - ook heel wat andere acties georganiseerd.

Zoals de Terre de Femmes Awards, waarbij ieder jaar geëngageerde vrouwen beloond worden voor hun inzet voor een beter milieu. Sinds de prijs in 2001 in het leven geroepen werd, hebben al meer dan 430 vrouwen deze prijs in ontvangst mogen nemen.

 

sowimage

Daarnaast ondersteunt de Foundation ook het werk van fotografendie zich bezighouden met vraagstukken over het milieu, de relatie tussen mens en natuur en uitdagingen op het gebied van duurzame ontwikkeling. Jaarlijks keert de Foundation een geldprijs uit aan een fotograaf bij wijze van aanmoediging en erkenning en om diens werk een extra impuls te geven.

‘De natuur is de toekomst van de mens’, zo luidde het credo van Yves Rocher en deze visie geldt ook vandaag de dag nog als uitgangspunt voor het werk van de Foundation. De campagne 'Plant for the Planet' is daarvan het bewijs. De eerste doelstelling mag dan al bijna bereikt zijn, dat neemt niet weg dat er nog een heel lange weg te gaan is!

 

sowimage

De stand in 2019

Hoeveel bomen zijn er tot nu toe al geplant? Tromgeroffel ... Maar liefst 90.000.000 bomen zijn er al geplant, verspreid over de hele wereld. Een prachtig aantal natuurlijk, dat vooral te danken is aan de enorme inzet van alle bomenplanters. Het is echter slechts een klein stapje in de goede richting, want er zijn nog heel veel meer doelstellingen te behalen om onze aarde leefbaar te houden.

Eindsprint om de doelstelling van 100 miljoen geplante bomen te behalen! 

Doe jij mee? 

Meer informatie over de Yves Rocher Foundation vind je op de website, op Facebook en op Instagram

sowimage

Hoe word jij geïnspireerd door de Yves Rocher Foundation? Deel het in de comments hieronder!

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken