GRATIS LEVERING  vanaf 30€ + een  GESCHENK  bij elke bestelling*
Terug

Planten voor de planeet, we gaan de uitdaging aan!

Het einde van het jaar is voor ons een mooie gelegenheid om terug te kijken op de mooie momenten van de Fondation Yves Rocher en haar programma Planten voor de planeet.

sowimage

Planten voor de planeet, wat houdt dat nu precies in?

Toen Jacques Rocher in 2007 kennis maakte met Wangari Maathai, de eerste Afrikaanse vrouw die de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, ontstond het initiatief om één miljoen bomen te planten. Meer dan tien jaar later is het plan om, in samenwerking met ngo's die wereldwijd gespecialiseerd zijn in herbebossing, 100 miljoen bomen te planten.

Aangezien we al 25 jaar sponsor zijn van de Fondation Yves Rocher, zijn we er trots op, om samen met onze klanten bij te kunnen dragen aan dit programma dat ons zo nauw aan het hart ligt.

sowimage

Waarom?

Bomen zijn onmisbaar voor het goed functioneren van onze planeet. Ze zorgen voor klimaatbeheersing, dragen bij aan de waterkringloop en aan de bescherming en het behoud van de bodemkwaliteit. Ook zijn ze de leefplaats van vele dier- en plantensoorten. Een waardevol reservoir dus voor een rijke biodiversiteit. De Fondation Yves Rocher steunt deze belangrijke zaak en zet alles op alles om ervoor te zorgen dat vóór 2020 wereldwijd 100 miljoen bomen worden geplant.

Om het bewustzijn te vergroten hebben Jacques Rocher en de Fondation Yves Rocher een beroep gedaan op negen befaamde fotografen. Van 2017 tot 2020 hebben hun foto's niet alleen tot doel om de band tussen boom, aarde en mens te versterken, maar ook om mannen en vrouwen te eren die zich inzetten voor een groenere planeet. Uit de foto's van betrokken fotografen als Brent Stirton, Emanuele Scorcelleti en Phil Hatcher-Moore blijkt hoe nodig het is dat iedereen zich inzet voor het milieu. Deze foto's staan op het Instagramaccount van de Fondation Yves Rocher.

sowimage

Wat is dit jaar de stand van zaken?

In 35 landen zijn meer dan 85 miljoen bomen geplant, met behulp van ngo's en hun wereldwijde expertise. Elke drie seconden wordt dankzij de Fondation Yves Rocher ergens in de wereld een boom geplant. En het project gaat nog een stapje verder, want in diverse landen moet een bepaald aantal bomen worden geplant. Om er maar een paar te noemen, dit zijn vijf projecten van de campagne Planten voor de planeet:

  • Ethiopië: 32 miljoen bomen
  • India: 25 miljoen bomen
  • Mexico: vier miljoen bomen
  • Rusland: zes miljoen bomen
  • Frankrijk: drie miljoen bomen

Een mooie balans zo aan het eind van het jaar, niet alleen wat betreft het aantal geplante bomen, maar ook als je beseft hoe gelukkig ze ons maken.

En jij, heb jij al eens een boom geplant? Doe mee met ons en plant ook een boom via: http://www.yves-rocher-fondation.org/inscriptions-aux-animations/

Delen

Jouw voorkeuren met betrekking tot je privacy en het gebruik van cookies
Bij Yves Rocher gebruiken we eerste en derde partij cookies om jouw ervaring te verbeteren en je gepersonaliseerde advertenties aan te bieden.
Meer weten? Kijk hier voor meer informatie