ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Tips voor cadeauverpakkingen die iedereen verbazen

Vaak ontbreekt het je aan materiaal en inspiratie om je cadeautjes mooi in te pakken. Wij geven je graag enkele ideeën om eenvoudige en originele cadeauverpakkingen te maken.

Oef, je hebt al je cadeautjes. Nu nog inpakken. De traditionele combinatie rood-zilver-glans beu? Wij hebben enkele tips om in een handomdraai een mooie feestverpakking te maken.

Inpakmateriaal recycleren voor een dankbare aarde.

 
Een globetrotter als nicht of een zus die van muziek houdt? Waarom maak je geen gepersonaliseerde verpakking die naar hun hobby verwijst? Oude wegenkaarten of muziekpartituren zijn geknipt voor de cadeaus die je hun wil geven. Je geeft je cadeautje een persoonlijke toets en je doet tegelijkertijd iets voor het milieu. Een andere optie wanneer je geen gerecycleerd materiaal bij de hand hebt, is kraftpapier. Dit sterke papier dat vaak gemaakt is van gerecycleerd EN recycleerbaar papier is een mooi ecologisch alternatief voor het klassieke geschenkpapier. Kies bij voorkeur een niet-gebleekte soort, dan ben je zeker dat er geen schadelijke oplosmiddelen bij de productie gebruikt werden.
sowimage

Verpakking met een Japanse twist

Furoshiki is de traditionele Japanse inpakkunst die gebruik maakt van stof. De techniek is toegankelijk en origineel tegelijk, toegankelijk want heel eenvoudig om uit te voeren, origineel omdat de stof op verschillende manieren geknoopt kan worden. Wanneer je je cadeau bijvoorbeeld in een mooie zijden sjaal inpakt, oogt het erg chic en kostbaar! Een win-win die je dierbaren zeker zullen appreciëren.
sowimage
Al wat je nodig hebt is een vierkante foulard. Zo ga je te werk:
 
1/ spreid de foulard open en plaats je cadeau in het midden.
 
2/ vouw een eerste hoek naar binnen, vervolgens doe je hetzelfde met de tweede hoek die zich diagonaal tegenover de eerste bevindt. Trek de stof goed glad om valse plooien te vermijden en een mooi, strak resultaat te krijgen.
 
3/ maak nu ook de twee overige hoeken in het midden vast met een mooie knoop. De losse punten van de stof mogen buiten de knoop hangen.

In enkele seconden krijg je zo een chique en milieuvriendelijke cadeauverpakking!

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken