ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

10 tips om je goed in je vel te voelen

 

De zomer is voorbij en de dagdagelijkse routine is opnieuw in je leven geslopen. Soms is het dan moeilijk om je echt goed in je vel te voelen. Wij geven je 10 tips die je helpen om het leven door een roze bril te (blijven) zien.

Ga naar buiten

Sinds je opnieuw druk aan de slag bent, slaag je er maar niet in om al de activiteiten die je zo graag doet en die je zoveel goed doen, te beoefenen. Nochtans zijn wandelen, sporten en een luchtje scheppen ontzettend belangrijk voor je gemoedstoestand. Ze helpen je om je gedachten even te verzetten.

Bovendien maakt je lichaam na dertig minuten fysieke activiteit natuurlijke chemische substanties aan als endorfine, serotonine, dopamine en noradrenaline. Deze neurotransmitters geven je een gevoel van welzijn en meer weerstand tegen stress, verminderen vermoeidheid en pijn, en sturen meer zuurstof naar de hersenen. 

sowimage
  1. Neem extra vitamines

In de zomer krijgen we via de zon extra vitamine D, maar in het najaar wordt dat moeilijker. Nochtans is die specifieke vitamine belangrijk voor je humeur en verminderen ze het risico op mentale dipjes.

Het eenvoudigste is het eten van vitamine D-rijke voedingswaren, zoals vette vis die ook nog een extra portie omega 3 levert, donkere chocolade en clementines. Ook voedingssupplementen zijn een optie. Magnesium helpt dan weer om vermoeidheid en stress te bestrijden.

sowimage
  1. Zoek het licht op

Wist je dat licht het gehalte aan melatonine doet stijgen? Dat is het hormoon dat ons slaap- en waakritme reguleert. Dertig minuten zon elke ochtend zou een echte opkikker zijn voor ons lichaam waardoor we overdag minder vermoeid zijn en 's avonds beter kunnen slapen.

 

.

sowimage
  1. Ga voor een goede nachtrust

Met deze tips slaap je beter en gaan de dagen sneller voorbij. Vermijd het gebruik van schermen in de uren voor je gaat slapen. Het blauwe licht dat ze verspreiden, verhindert een goede nachtrust. Beperk ook het licht in je kamer. Sluit dus de gordijnen en bedek de  van elektrische toestellen. Probeer ook een regelmatig slaappatroon aan te nemen. Ook dit bevordert het inslapen en ontwaken.

sowimage
  1. Breng kleur in je leven

Laat die trieste kleuren maar in je kast en laat je stemming niet afhangen van het donkere winterweer. Breng wat kleur in je leven met je fuchsia lievelingstrui of citroengele regenjas. Ook je gezicht kun je verhelderen met een frisse lipstick zoals Rouge Orange of Rose Tendre.

Denk misschien ook aan een mooie manicure. Ook die geeft kleur aan je nagels. Waarom probeer je niet eens Rose Perle ou Rose Pivoine? Wees je eigen zonnestraaltje!

sowimage
  1. Ruim je kleerkast op

Orde scheppen werkt therapeutisch, dat is wel bekend. In je vrije tijd kun je je zomerspullen opruimen en vervangen door je winterkleren. Profiteer ervan om kleren die je niet meer aandoet, weg te geven of te verkopen. Dat geeft extra plaats in je kast en schenkt je veel voldoening.

sowimage
  1. Draag zorg voor jezelf

Door voldoende tijd voor jezelf uit te trekken en momenten van ontspanning in te lassen, laad je je batterijen op en houd je je stemming op peil. Neem voldoende tijd om de dingen te doen waar je doorgaans niet aan toe komt, een peeling bijvoorbeeld.

We adviseren onze Peeling met Karitéboter die de huid in alle zachtheid exfolieert en heerlijk zacht maakt. Profiteer er ook van om de huid door en door te hydrateren met de Hammam Bodymilk met Argan en Roos

sowimage
  1. Maak een vision board

Soms is een beetje motivatie het enige wat je ontbreekt. De oplossing is heel eenvoudig: bepaal enkele doelstellingen voor jezelf. Je kunt ze neerschrijven op een stukje papier maar omdat je dit gegarandeerd na twee dagen niet meer vindt, is er een andere creatievere manier: een vision board.

Kies hiervoor enkele afbeeldingen, teksten, foto's of tekeningen die je doelstellingen illustreren en verzamel ze op een board. Ben je zelf artistiek aangelegd, dan kun je dit zelf doen op een groot stuk karton of een canvas, maar ook PowerPoint, Canva of Pinterest zijn geschikte tools.

sowimage
  1. Mediteer

Mediteren is erg handig om je emoties onder controle te houden, stress te verminderen en negatieve gedachten te verdrijven. Door te mediteren, leer je je gedachten en wensen in goede banen te leiden.  Zonder ze te beteugelen, observeer je ze tijdens de meditatie.

De geest kan zich vlotter uitdrukken, maar is niet langer het enige element dat je gebruikt om beslissingen te nemen. Hij overspoelt je niet meer en verstikt het beslissingsproces niet langer.

sowimage
  1. Kijk naar een goede film

Soms is zorg dragen voor jezelf niets meer dan je lievelingsfilm bekijken met een kom popcorn bij de hand. Huilen of lachen bij een film is een echte therapie waarmee je energie tankt en je gedachten kunt verzetten.

sowimage

You are ready!

Kies uit al deze tips diegene die jou aanspreken. Las ze in je dagelijkse routine in en geniet van een flinke dosis ontspanning. Aarzel ook niet om je comfortzone te verlaten door de tips die je minder aanspreken ook eens te proberen. Wie weet ontdek je wel iets heel nieuws!

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken